Setien: Barca je klub, ki mora vselej iti na zmago

La liga 24. Jan 202015:49 > 15:52
Alex Caparros/Getty Images

Quique Setien, trener Barcelone je pred derbijem v 21. krogu La Lige spregovoril o svojem prihodu na Camp Nou, prilagajanju na ekipo ter prvih dveh tekmah na klopi katalonskega velikana.

Po Granadi v La Ligi in Ibizi v kraljevem pokalu bo Barcelona na naslednji tekmi gostovala na Mestalli pri Valenciji. Katalonci tam niso izgubili že 12 let, Valencia pa želi narediti dober rezultat, da se odkupi navijačem za visok poraz proti Mallorci prejšnji teden.

“Resnica je ta, da ko ekipa izgubi je želja, da na naslednji tekmi ustvari dober rezultat višja. Valencia je odliča ekipa z odličnimi nogometaši. Lahko igrajo na visokem nivoju. Imajo sposobnost, da nas napadejo in zaradi tega bomo imeli mi več prostora kot na prejšnjih tekma,” je povedal dejal Quiqe Setien

Trener Barcelone sicer ni zadovoljen s tem kako je njegova ekipa igrala na tekmi proti Granadi, ki so jo dobili z 1:0 in na pokalni tekmi proti Ibizi na kateri so do zmage z 2:1 prišli povsem ob koncu tekme.

“Že po tekmi proti Ibizi sem dejal, da ne igramo dobro. Moramo se izboljšati. Proti Granadi je manjkalo zadetkov toda veseli smo zaradi veliko ustvarjenih priložnosti. Barcelona je velika ekipa, ki mora vedno iti na zmago. Nekatere stvari kot so poškodbe ne moremo nadzorovati toda vselej moramo iti po zmago. Griezmann lahko igra kot “devetka”. Trenutno na tem mestu druge rešitve nimamo. Soigralci so ga doslej dobro iskali in ga tudi našli.”

“Treba je delati, da igralcem vnesemo naš koncept v njihove glave. Pomembno je imeti nadzor nad tekmo. Če ga izgubiš potem boš tekmo izgubil”, je dejal Setien in zraven dodal, da Barca še vedno ni bistveno spremenila stila igre in da je potrebno za to še nekaj časa.

“Zaenkrat nisem spremenil še ničesar. Delali smo načrt za tekmo. Spoznavam igralce in vesel ter zadovoljen sem kako stvari potekajo zaenkrat. Stvari, ki so bile slabe, so bile slabe zaradi objektivnih razlogov. Ni enostavno razumeti igralcev in ni enostavno razumeti nas kaj želimo. Odvisni pa so tudi od svojih soigralcev. Jasno je, da nam bo zmaga dala vedeti, da smo na pravi poti”.

Barcelona gostuje pri Valenciji v soboto ob 16. uri. Neposreden prenos bo na Sportklubu.