"Morali bi se boriti za obstanek in ne za Evropo."

La liga 15. Feb 202011:34 > 15:30
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Trener Getafeja Jose Bordalas je prepričan, da so rezultati Getafeja v La Ligi več kot sanjski in morebiti celo nerealni.

Getafe je trenutno tretja ekipa La Lige, za njim pa so uvrščeni španski velikani kot so Atletico Madrid, Sevilla, Valencia, Real Sociedad, Villarreal in Athletic Bilbao. Pred malčkom iz Madrida sta tako le Real Madrid in Barcelona.

Ljudje so se v zadnjih treh sezonah navadili, da je Getafe ves čas v zgornji polovici lestvice, a to ni normalno…. Bolj realen bi bil boj za obstanek,” je v intervjuju za El Pais povedal Bordalas.

Ekipa, ki domuje na stadionu Alfonsa Pereza, je v La Ligi nanizala štiri zaporedne zmage brez prejetega zadetka, zato bo zanimivo videti, kako se bo lotila sobotnega obračuna z Barco na Camp Nouu. Nato jih čaka nov zahteven preizkus v evropski ligi, kjer se bo Getafe pomeril z Ajaxom. Bordalas je kljub vsem uspehom trdno na tleth: “Smo majhna ekipa, skromni smo in složni ter gradimo na naši borbenosti. To je naša moč.

Da so trenutni rezultati Getafeja nekaj nerealnega potrjujejo tudi naslednje besede Bordalasa: “Mi ne moremo kupovati igralcev, kot to počnejo drugi. Lahko vam razkrijem, da smo želeli igralca iz Leganesa, a nismo imeli dovolj denarja za odškodnino. Pozor, govorimo o igralcu iz Leganesa!

V prejšnji sezoni je Getafe tudi zaradi tega imel nekaj posojenih nogometašev. V ospredje je silil član angleškega Watforda Dimitri Foulquier, ki pa je bil v letošnji sezoni za Getafe predrag.

V tej sezoni nismo imeli dovolj denarja za njegovo plačo, zato je odšel na posojo h Granadi. Mi smo skromen klub in to je naša realnost,” še dodaja Bordalas.”

V zadnjih dveh sezonah je sicer eden izmed najboljših igralcev Getafeja srbski reprezentant Nemanja Maksimović, ki se je v članskem nogometu sprva dokazal pri Domžalah. To je Nemanja Maksimović.