Traore: Brez težav bi prestopil k Realu

La liga 20. Feb 202014:28 > 15:06
Shaun Botterill/Getty Images

Krilni napadalec Wolverhamptona Adama Traore se je nogometno izobrazil v kultni akademiji Barcelone La Masii, kljub temu pa v prihodnosti ne bi imel zadržkov, če bi ga v svoje vrste povabil Real Madrid.

24-letnik se je rodil v katalonskem mestecu L’Hospitalet de Llobregat, kjer je storil tudi prve nogometne korake, nato pa se ekstremno hitro preselil k Barceloni. V La Masii je bil zelo perspektiven, a nikoli ni dočakal prave priložnosti v prvi ekipi. Edino ligaško tekmo v dresu blaugrane je odigral leta 2013, ko je ob vodstvu Barcelone s 4:0 v finišu tekme zamenjal Neymarja.

Do leta 2015 je ostal zvest Barceloni in izkušnje pridobival v dresu druge ekipe, ki je takrat igrala v drugi španski ligi. Nato pa je sledila selitev v zibelko nogometa. V Angliji je najprej zaigral za Aston Villo, nato za Middlesbrough, danes pa navdušuje v dresu Wolverhamptona.

Traore se ponaša z ekstremno hitrostjo in nepredvidljivimi driblingi, do te sezone pa je bil ves čas kritiziran zaradi nezmožnosti mirnega zaključevanja akcij. Pod taktirko Nuna Espirita Santa je popravil tudi ta aspekt igre in v tej sezoni v Premier ligi postal pravi strup za nasprotne obrambe. V dosedanjem poteku sezone je v Premier ligi dosegel štiri gole, kar dvakrat pa je bil natančen proti aktualnemu prvaku Manchester Cityju. V tej sezoni je s strani velikih trenerskih imen prejel ogromno pohval, izpostavila sta ga tudi Jürgen Klopp in Jose Mourinho. Tudi zato ne čudi, da se za enega izmed boljših igralcev Wolverhamptona zanimajo že skorajda vsi evropski velikani.

Krilni napadalec bo v spomladanskem delu sezone na delu tudi v Evropi, saj Wolverhampton še naprej ostaja v konkurenci v evropski ligi. Prva ovira v izločilnih bojih je Espanyol, španski novinarji pa so Traoreja na tiskovni konferenci zasuli tudi z vprašanji o prihodnosti.

Zaenkrat sem v Wolverhamptonu zelo srečen. Mislim, da imamo sijajno ekipo. Za Wolvese je igranje v Evropi velikanski dosežek,” je povedal Traore.

Špance je zelo zanimalo, kaj bi se zgodilo, če bi Traoreja v svoje vrste povabil večni rival njegove kluba iz otroštva, Real Madrid.

Trenutno razmišljam samo o tem, kako naj še dodatno napredujem in rastem kot nogometaš. Nikoli si nisem zapiral nobenih vrat in tako bo tudi v prihodnosti. Vedno razmislim o vseh ponudbah in če bi zares prišel klic iz Madrida, ne bi imel nobenih težav zaigrati za Real,” je povedal Traore.

24-letnik bo v prihodnosti zagotovo tudi pomembni član španske izbrane vrste. Premierni vpoklic je že dočakal, a je na njegovo žalost novembrski debi splaval po vodi, saj je bil Traore ravno takrat poškodovan.

Zanimivo je, da je Traore predtem sporočil, da bo igral za Mali, a si je kot kaže premislil. Januarja je sporočil, da se še ni dokončno odločil, za katero državo bo igral. Po velikem napredku v tej sezoni je povsem logično, da tudi Traore sam čuti, da je sposoben pomembno vlogo igrati v reprezentanci Španije, ki je v zadnjih letih vedno v igri za najvišja mesta na vseh velikih tekmovanjih.