"Kadil sem samo, ko sem pil, to pa sem počel vsak dan"

La liga 10. Mar 20206:44 > 6:52
Denis Doyle, Getty Images

Nekdanji nogometaš madridskega Reala Cicinho je prepričan, da je nezdrav slog življenja eden izmed razlogov, zakaj ni pustil večjega pečata v kraljevem klubu.

Brazilski desni bočni igralec Cicinho je januarja 2006 prispel v madridski Real, kjer so mu napovedali veliko kariero, a pričakovanj ni nikoli upravičil, obenem pa po sezoni in pol zapustil klub iz španske prestolnice. Brazilec se dobro zaveda, kaj je v tistem obdobju počel narobe.

“Piti sem začel, ko mi je bilo 13 ali 14 let, ko sem bil še pri Botafogu. Dejali so mi, da je pivo dobro in zato sem ga pil. Ko sem pričel, nisem odnehal vse do 32. leta. Skoraj 20 let sem pil alkohol in to po 10 piv na dan,” je razkril Cicinho.

“Na začetku sem pil le pivo, saj nisem imel denarja za kaj drugega. Ko sem podpisal za Atletico Mineiro, sem začel piti vse. In kaditi. Kadil sem od leta 1999 vse do leta 2010. Kadil sem le, ko sem pil, a težava je, da sem pil vsak dan.”

Po Realu je sledil odhod v Romo, kjer pa Cicinho ni uspel oživiti kariere: ” Vedno sem imel rad nogomet, a v nekem trenutku je ljubezen izginila. Bog mi je dal talent, a ga nisem znal izkoristiti. Nisem več čutil zadovoljstva ob prihodu na zelenico. Takrat sem imel 30 let in igral za Romo.”

Šele, ko je spoznal današnjo soprogo, je začel živeti bolj zdravo: “Mariana me je upogumila, da sem prenehal piti. Pomagala mi je najti božje besede in tako sem se spremenil. Pred njo je bila moja obsesija to, kaj imam v garderobi in koliko popijem. Mariana mi je pomagala, da sem začel nadzorovati življenje. Še vedno imam rad šoping, a mi ne dovoli, da prestopim mejo. Storil sem veliko norosti, a vseeno uspel investirati denar v nekaj dobrega. 80 odstotkov plače sem dajal očetu, ta ga je vložil naprej. Preostalih 20 odstotkov sem enostavno zabil. Na srečo sem danes v dobri finančni situaciji.”