Xavi: Real je imel srečo v LP, Barca je dominirala

La liga 14. Apr 20209:53 > 9:54
Barrington Coombs/Getty Images

Legendarni nogometaš Barcelone Xavi meni, da je imel madridski Real veliko sreče v sezonah, ko je osvajal naslove v Ligi prvakov.

Zaradi epidemije koronavirusa so zaustavili tekmovanje v španskem prvenstvu in Ligi prvakov.

Barcelona je favorit v La ligi. V Ligi prvakov je nekoliko težje. Barca je osvajala naslove, ko je bila superiorna v odnosu do tekmecev, ko je dominirala. Nikoli se ni mogla naslanjati na srečo, kot nekateri drugi klubi,” je dejal Xavi.

Na dodatno vprašanje, ali ima v mislih Real Madrid, je nekdanji zvezdnik Barcelone odgovoril: “Da, Madrid. In ne samo njih. Tudi Barcelona je bila srečna, ko je na Stamford Birdgu izločila Chelsea z desetimi igralci, zadetkom Inieste v sodnikovem podaljšku, pred tem pa ni niti streljala na gol. To je sreča. Sreča je tudi, ko nimate dobre sezone v La ligi, končate četrti, peti ali šesti na lestvici, a osvojite Ligo prvakov. To se Barceloni ni nikoli zgodilo, Realu pa se je.”

Nekdanji vezist katalonskega kluba meni, da je še vedno prehitro, da prevzame vodenje nekega kluba. “Menim, da sem sposoben voditi Barcelono, moje sanje so, da se vrnem na Nou Camp. Večkrat sem dejal, da imam Barcelono za svojo hišo. Veliko sem se naučil kot trener v Katarju. Treniranje Barcelone je velika stvar, o tem je potrebno dobro premisliti, se pripraviti. Govorimo o procesu, toda nadejam se, da se mi bo nekega dne želja uresničila,” je dodal Xavi.