Oscar Rodriguez z golasom poskrbel za točko Leganesa!

La liga 19. Jun 202021:25 > 21:37
Print screen/SK

Odigrani sta bili prvi dve tekmi 30. kroga La Lige. V neposrednem dvoboju dveh ekip, ki se borita za obstanek sta Mallorca in Leganes odigrali 1:1, Villarreal pa je pri Granadi slavil z 1:0.

Na Balearskih otokih je bilo izjemno zanimivo. Obe ekipi, Mallorca in Leganes sta na lestvici na mestih, ki vodita v izpad in tri točke so bile zanju praktično nujne. Domača zasedba je povedla z golom Seville v deveti minuti. Rezultat 1:0 je bil na semaforju praktično do konca tekme potem pa je prišla 87. minuta in fantastično izveden prosti strel Oscarja Rodrigueza, ki je po diagonali z nekje 25 metrov premagal vratarja Manola Reino. Leganes tako ni pustil Mallorci, da se oddalji na lestvici. Leganes je sicer na zadnjem mestu s 24 točkami. Enako število točk ima tudi Espanyol, medtem ko je Mallorca pri 26 točkah. 

Na tekmi v Granadi sta se srečali ekipi, ki se borita za Evropo. Zmagali so gostje potem, ko je v 11. minuti zadetek dosegel Gerard Moreno, ki ga je s podajo s približno 30 metrov idealno zaposlil Ruben Pena. Villareal je zdaj na 7. mestu in ima enako število točk kot šestouvrščeni Real Sociedad in petouvrščeni Getafe. Za četrtim mesto na katerem je madridski Atletico zaostaja zgolj 2 točki. Granada je na 9. mestu in je od mest, ki vodijo v Evropo oddaljena 5 točk. 

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore