Laurent Blanc na klop Barcelone?

La liga 23. Jul 202011:13 > 11:31
Alex Caparros/Getty Images

L'Equipe trdi, da bo Barcelona na mesto trenerja postavila Laurenta Blanca, medtem ko čakajo na Xavija.

Mike Hewitt/Getty Images

Bivši selektor Francije in trener PSG-ja Lauret Blanc bi lahko sedel na klop Barcelone, medtem ko ta čaka na Xavija, ki ima še eno leto do poteka pogodbe s katarskim klubom Al-Sadd.

Velik vprašaj se je pojavil glede prihodnosti trenutnega trenerja katalonskega ponosa Quiqueja Setiena, ki ni zdržal pritiska ob koncu sezone in ubraniti naslova državnih prvakov proti Real Madridu.

Barcelona ostaja v boju za edino preostalo lovoriko – Liga prvakov, a se do pričetka nadaljevanja elitnega evropskega tekmovanja po prekinitvi zaradi koronavirusa Setien morda ne bo obdžal na trenerskem mestu. Francoski L’Equipe namiguje, da bi Laurent Blanc lahko kratkorično prevzel Blaugrano, ki tudi sam verjame, da lahko s Katalonci uspe in se obdrži na njihovi klopi.

Razumljivo je Xavi prva izbira za zamenjavo Setiena, a Barca bo morala počakati še eno leto, da ga bo izteku pogodbe z Al-Saddom spet pripeljejo na Camp Nou. 40-letni bivši nogometaš Barcelone in španske reprezentance je podpisal z Al-Saddom še za sezono 2020/21 in s tem prisili Barco, da pogleda še kje drugje za naslednjo sezono.

Setien, ki je ekipo prevzel januarja po odslovitvi Ernesta Valverdeja, se nikakor ni izkazal na Camp Nou. Vprašanje je samo, ali bo še odvodil Barcelono v Ligi prvakov ali niti to ne.