Casillas uradno končal kariero

La liga 4. Avg 202013:27 > 13:29
Matthias Hangst/Getty Images

Legendarni španski vratar Iker Casillas je objavil, da uradno končuje igralsko kariero.

“Danes je eden od najpomembnejših in na nek način eden najtežjih dni v mojem življenju. Prišel je čas za slovo.” je v odprtem pismu zapisal Iker Casillas.

 “Z nogometom sem se začel ukvarjati pred 30 leti. Med tem dolgim potovanjem je bilo veliko lepih in nekaj manj lepih trenutkov, sreča in žalost. V tem trenutku svojega življenje, s te perspektive, lahko rečem, da se je izplačalo.”

“Najpomembnejša je pot, po kateri hodiš in ljudje, ki te spremljajo, ne pa destinacija, na katero boš prispel. Na koncu lahko rečem, da sem imel sanjsko pot in sanjsko destinacijo.”

Casillas je kopačke in rokavice v kot pospravil pri 39 letih. Maja lani je preživel srčni napad in od takrat ni več stopil na igrišče.

Največji del kariere (1999-2015) je igral za Real Madrid, zadnjih pet let je bil član Porta.

S kraljevskim klubom je trikrat osvojil Ligo prvakov, dvakrat Superpokal UEFA, Svetovno klubsko prvenstvo, pet naslovov državnega prvaka Španike, dva Kraljeva pokala in štiri španske Superpokale.

S Portom se je dvakrat veselil zmage v državnem prvenstvu, enkrat pa v pokalu in superpokalu Portugalske.

Za špansko reprezentanco je med leti 2000 in 2016 odigral 167 tekem in kot kapetan dvignil pokal ob zmagah na Euru (2008 in 2012) in Svetovnem prvenstvu (2010).

Casillas naj bi se zdaj vrnil v Madrid, kjer bo svetovalec predsednika Reala Florentina Pereza.