Koeman: Vsi vedo, da je Barcelona moj dom

La liga 19. Avg 202018:56 > 19:01
REUTERS/Albert Gea

Barcelona je uradno predstavila Ronalda Koemana kot novega trenerja, Nizozemec pa je ponovil tisto, kar Katalonci radi slišijo: "Messi je najboljši nogometaš na svetu in seveda ga želite v svoji ekipi, ker ji prinaša zmage."

Ronald Koeman je podpisal pogodbo, da bo glavni trener Barcelone do 30. junija 2022.

“Nogomet je nekaj, v čemur bi morali uživati“, je med drugim na predstavitvi na stadionu Camp Nou povedal Ronald Koeman.

Slavni Nizozemec pravi, da je pripravljen na vse izzive, ki ga čakajo na klopi Barcelone. Med drugim dobro ve, kako je biti del slavnega katalonskega kluba, saj je njegov dres nosil med leti 1989 in 1995.

Vsi vedo, da je Barcelona moj dom. Tukaj sem dosegel veliko kot igralec, enako želim kot trener.

Koeman je v Barcelono pripotoval že v torek in se očitno brez karkšnihkoli težav dogovoril z vodstvom kluba, ki bo moral plačati odškodnino Nizozemski nogometni zvezi, s katero je imel Koeman pogodbo še za dve leti.

57-letni Koeman je bil eden ključnih igralcev Cruyffove Barcelone, ki je na začetku 90-ih let prevladovala v Španiji.

V šestih sezonah je osvojil deset lovorik, med njimi štiri zaporedne naslove v Primeri (1991-94) in prvi Pokal državnih prvakov v klubski zgodovini leta 1992, ko so Katalonci z njegovim golom v podaljšku na Wembleyju premagali Sampdorio, za katero je igral Srečko Katanec, z 1 : 0.