Barca hoče 700 milijonov in grozi s tožbo

La liga 25. Avg 202020:59 > 21:00
David Ramos/Getty Images

Napadalec Barcelone Lionel Messi je upravo kluba obvestil, da hoče prekiniti pogodbo, ampak vodilni možje kluba mu tega ne bodo kar tako pustili. Zahtevajo 700 milijonov evrov in najavljajo tožbo.

Alex Caparros/Getty Images

Po porazu proti Bayernu z 2 : 8 v četrtfinalu Lige prvakov se je začelo govoriti, da želi Argentinec zapustiti Barcelono, o čemer je danes klub tudi pisno obvestil.

Povezano

Messi meni, da ima legalno osnovo, da se pogodba prekine in da postane prost igralec, ampak Katalonci so pripravljeni na sodni spor in od morebitnega kupca zahtevajo plačilo odškodnine v višini 700 milijonov evrov.

V Barceloni so poudarili, da Messi nima pravne osnove za svojo zahtevo, ker se je rok za to že iztekel. Na drugi strani pa Messijeva ekipa meni, da je imel pravico do tega še en teden po koncu tekmovanja v Ligi prvakov, kar bi mu dalo pravico, da odide brez odškodnine.

Nekateri mediji poročajo, da sta se Barcelona in Manchester City skivoma že dogovorila za kupčijo, vredno 210 milijonov evrov. Isti vir trdi, da je Messi že govoril s Pepom Guardiolo o triletni pogodbi.