Barcelona s 30 odstotkom nižjim proračunom

La liga 11. Sep 202016:52 > 16:55
REUTERS/Albert Gea

Vodstvo nogometnega kluba Barcelona je ocenilo posledice pandemije in javno potrdilo, da bo katalonski velikan v novo sezono krenil s precej nižjim proračunom kot doslej.

Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Upravni odbor nogometnega kluba Barcelona je včeraj javno objavil finančne posledice pandemije novega koronavirusa, ki v absolutnem smislu katalonskemu velikanu predstavljajo najvišji izpad prihodkov med vsemi nogometnimi klubi na svetu. Barcelona je za naslednjo sezono načrtovala prihodke v višini več kot milijarde evrov, vendar bodo njihovi prihodki zaradi znanih dogodkov padli za 30 odstotkov, na dobrih 700 milijonov. Ta ocena temelji na izhodišču, da se bodo vse klubske aktivnosti z začetkom nove sezone vrnile v ustaljene tirnice.

Barcelona je tako ostala brez 300 milijonov vnaprej vračunanih prihodkov, kar bo zagotovo močno vplivalo na operativno poslovanje kluba in posledično tudi na aktivnosti na nogometni tržnici. Barcelona se bo na velik izpad prihodkov v največji meri najverjetneje odzvala s krčenjem stroškov igralskega kadra, zato gre pričakovati, da bo v preostanku prestopnega roka vrste Barcelone zapustil še kateri od igralcev, ki sodijo v vrh klubske plačilne lestvice.