Bale pred iztekom pogodbe ne bo zapustil Reala

La liga 24. Jul 202111:43
Gareth Bale na treningu Reala, foto: Real Madrid CF.

Na pripravah Real Madrida na sezono 2021/22 je tudi Gareth Bale. Minulo sezono je preživel na posoji v Tottenhamu, od koder se je leta 2013 za megalomanski 101 milijon evrov tudi preselil v Madrid. Pogodba z Realom ga veže še za eno sezono, ki jo misli spoštovati do konca, za kar ima tudi dobrih 30 milijonov razlogov.

Gareth Bale je že nekaj časa bolj težava kot rešitev za galaktike, ki so Valižana neuspešno prodajali že nekaj poletij zapovrstjo. Glavna ovira je njegova plača, ki znaša dobrih 30 milijonov evrov na sezono oziroma več kot 600 tisoč evrov na teden, s čimer je najbolje plačani nogometaš Reala.

Zato prodaja do izteka pogodbe praktično ni mogoča, saj Bale ni pripravljen pristati na znižanje prihodka, medtem ko kluba, ki bi ga bil pripravljen tako drago plačati, ni. Tudi prejšnjo sezono, ki jo je Bale preživel v Tottenhamu, je Real nosi večji del bremena njegove plače, saj sicer tudi posoja ne bi bila realna rešitev.

Bale si želi nadaljevati v Madridu in do konca oddelati pogodbo v belem dresu, poroča Marca, ki se pri tem sklicuje na njegovega agenta Jonathana Barnetta.

Morda bo Balu koristila tudi menjava trenerja v Madridu. Z Zinedinom Zidanom se nista najbolje razumela, drugače je s Carlom Ancelottijem. “Dobro ga poznam, če se vrne motiviran, bi lahko bila pred njim dobra sezona, o tem ni dvoma,” je o Balu dejal Italijan.

Komentari

Vaš komentar