Barcelona je na Euru našla novo tarčo

La liga 21. Jun 202120:51 > 20:52
Robin Gosens je bil junak zmage Nemčije nad Portugalsko. FOTO: Guliverimages.

Prišli so Sergio Agüero, Memphis Depay, Eric Garcia in Emerson Royal, a se pri Barceloni ne mislijo ustaviti. Zdaj si v svoje vrste želijo zvabiti še nemškega branilca Atalante, ki je navdušil na letošnjem evropskem prvenstvu, Nemca Robina Gosensa.

Eric Gosens, soigralec Josipa Iličića pri Atalanti, je na letošnjem evropskem prvenstvu navdušil v majici Nemčije. Bil je junak sobotne odmevne zmage Nemcev nad Portugalsko s 4:2, izkazal se je z golom in dvema asistencama.

26-letni levi bočni branilec je opozoril nase, pri Barceloni pa ga vidijo predvsem kot zamenjavo za veterana Jordija Albo.

Pri Atalanti naj bi Katalonci že poizvedovali o možnosti, da ga zvabijo k sebi, Italijani pa naj bi ga bili pripravljeni iz rok spustiti ob odškodnini 35 milijonov evrov. Gosens ima z njimi pogodbo do leta 2023.

Gosens je v Atalanto leta 2017 iz Heraclesa prišel za vsega milijon evrov, od takrat pa v njenem dresu odigral 149 tekem, dosegel 27 golov in prispeval 20 asistenc.

Pri Barceloni naj bi se sicer trudili, da poleti prodajo Juniorja Firpa. Za 24-letnega levega bočnega branilca naj bi se zanimali nekateri italijanski in španski klubi.