“Če PSG pride po Messija, bo Barca nemočna”

La liga 19. Dec 20209:26
Lionel Messi
David Ramos/Getty Images

Barcelona se finančno ne bi mogla meriti s PSG-jem, v kolikor bi se francoski prvak odločil pripeljati Lionela Messija, priznava predsedniški kandidat Agusti Benedito.

V preteklosti sta se največkrat omenjala Manchester City in Inter, v zadnjem času pa so Parižani povedli v boju za podpis Lionela Messija, čeprav je njegov oče Jorge tovrstne namige označil za neresnične. Nekdanji soigralec Argentinca iz Barcelone Neymar je pred kratkim razburkal nogometno javnost, ko je dejal, da bi rad znova združil moči z Messijem v dresu PSG-ja.

Eden od predsedniških kandidatov Barcelone Augusti Benedito ob tem priznava, da Katalonce čaka izjemno težka naloga, če bodo želeli zadržati Messija. “Ko sem slišal Neymarja, da bi rad znova igral skupaj z Messijem, sem si rekel: ‘To ni dobro.’ Realno v tem trenutku finančno ne bi mogli tekmovati s Parižani,” meni Benedito.

Argentinec je že poleti želel zapustiti Barcelono, a je na koncu ostal v klubu, saj s klubom ni želel končati na sodišču. Kako Messi razmišlja v tem trenutku, nihče ne ve točno …

Nadejamo se, da bo Messi dejal, da bi po 20 letih v klubu še naprej ostal v Barceloni. To je želja vseh nas. On je najboljših igralec na svetu. Letos je dejal, da želi oditi, a je takšno odločitev sprejel, ker je takrat vstal na napačno nogo. Prava stvar bo, če nam bo uspelo spremeniti njegovo mnenje, sicer bomo ekonomsko nemočni, če bomo morali tekmovati z drugimi klubi v Evropi,” je realen Benedito.

Njegov protikandidat za mesto predsednika Barcelone Emili Rousaud je napovedal, da bo moral Messi pristati na znižanje plače, v kolikor bo tudi v prihodnosti želel ostati del katalonskega giganta.

Komentari

Vaš komentar