Javier Tebas drzne ideje še ni opustil

La liga 14. Maj 202117:40 > 18:11
Foto: Guliverimage

Predsednik španskega nogometnega prvenstva Javier Tebas si kljub nasprotovanju še vedno prizadeva v Združenih državah Amerike organizirati eno od tekem rednega dela sezone la lige.

Vodstvo španskega nogometnega prvenstva je doslej že dvakrat poskušalo z organizacijo tekme v Združenih državah Amerike, a vselej naletelo na rdečo luč tako Mednarodne kot Španske nogometne zveze. A predsednik elitnega tekmovanja Javier Tebas je na današnjem slovesnem dogodku ob prodaji pravic ameriški televizijski hiši ESPN znova izrazil željo po gostovanju čez lužo.

Tamkajšnje občinstvo bi bržčas najraje videlo prihod Reala Madrida in Barcelone, kar pa je po besedah Tebasa zaenkrat še težko izvedljivo. “El clasico je zahtevnejša tekma za izvoz, saj gre za najpomembnejši obračun na svetu. Je drugačen. A morda bi poskusili z drugimi tekmami. Upam in pričakujem, da v ne tako daljni prihodnosti tudi ZDA gostijo tekme nekaterih naših največjih klubov. Ko nam to uspe, pa bi prihodnje leto na vrsto prišli tudi Barcelona, Real Madrid in Atletico,” je dejal Tebas.

La liga je sicer po poročanju tiskovne agencije Reuters že pred tremi leti podpisala pogodbo s podjetjem Relavent Sports, ki nogometno tekmovanje promovira v Severni Ameriki. Ob tem se je med drugim zavezala, da bo vsako leto v ZDA priredila tudi eno tekmo rednega dela sezone. “To smo že poskušali storiti in poskušali bomo tudi v prihodnje. Po dogovoru z ESPN si naši navijači v ZDA zaslužijo tekmo najvišje ravni,“ je še pristavil Tebas.

Komentari

Vaš komentar