Ker varčujejo, poklicali Buffona?

La liga 12. Maj 20219:25
Gianluigi Buffon še ne gre v pokoj. Foto: Getty images/ Maurizio Lagana

Potem ko je legendarni Gianluigi Buffon oznanil, da bo po tej sezoni še drugič v dveh letih zapušča Juventus, so mediji začeli ugibati, kam bo 43-letnega čuvaja vodila nadaljnja pot. Čeprav je Gigi omenil tudi pokoj, to ni v prvem planu, pravijo. Omenja se celo odhod k Barceloni.

Po poročanju Footmercato ima Buffon na mizi vsaj dve ponudbi. Ena prihaja iz Francije, kjer je že bil pred časom, ko je branil za PSG, ena pa iz Španije. Pogodbo naj bi mu ponujala kar Barcelona, ki zaradi propadlega projekta, Evropske superlige, varčuje na vsakem koraku. Italijanski veteran bi bil kot nalašč za drugega vratarja pri katalonskem velikanu, po drugi strani pa bi španski izziv in dres Barcelone zagotovo zadišal tudi italijanski legendi.

V tem primeru bi Barcelona prodala Neta in prišla do nekaj prepotrebnih milijonov. Brazilec je v dveh sezonah na Camp Nouu zbral le 16 nastopov.

Katalonci so pretekli večer le remizirali proti Levanteju (3:3), kar pomeni, da ima Atletico vse v svojih rokah, da se povzpne na španski prestol.

Komentari

Vaš komentar