Laporta: Barcelona je vrsto let zavajala Messija…

La liga 22. Dec 202010:53 2 komentarja
Getty Images

Joan Laporta, kandidat za novega predsednika Barcelone, je ostro obsodil poteze klubske uprave, ki po njegovem mnenju ne spoštuje Lionela Messija.

Nobena skrivnost ni, da je argentinski nogometaš že dalj časa nezadovoljen in da obstaja velika verjetnost, da v letu 2021 zares zapusti katalonsko prestolnico.

To bi lahko po koncu sezone 2020/21 storil celo kot prost igralec, saj mu prihodnje poletje poteče pogodba s klubom, za katerega igra že vso svojo profesionalno kariero.

Laporta krivca vidi v prejšnjem vodstvu, to pa vedno zelo rad poudari.

Leo mora videti, da ima ob sebi ekipo, ki lahko tekmuje za najvišja mesta. Potrebuje ekipo, ki bo v njem prebudila ljubezen do kluba, do lige prvakov… Vse to je v zadnjih letih padlo na tla. V klubu so mu ves čas lagali, na koncu pa se je zapletlo tudi pri drugih stvareh. Messi je v fazi kariere, ko še lahko upa na lovorike. Ne more se sprijazniti, da drugi osvajajo ligo prvakov in da Barcelona z Lionelom Messijem, najboljšim igralcem v zgodovini, nima ekipe, ki bi se lahko borila za omenjeni naslov,” je povedal Laporta.

Messija si želijo vsi evropski velikani, privoščita pa si ga lahko samo PSG in Manchester City

Messija si ne znam predstavljati v dresu, ki ni Barcelonin. Zgodba Messija in Barcelone je prelepa, zato prihodnjega predsednika čaka naloga, da se vse skupaj nadaljuje. Vidim ga samo v našem dresu. Ko bomo izboljšali klubsko poslovanje in finančno sliko, mora biti prioriteta, da se Leotu pripravi ponudba, ki je ne bo mogel zavrniti. Upam, da bomo pravočasni. Sam sem v prednosti, ker mi Messi zaupa. Vem, da bo moja ponudba prava in da se bom držal dogovorjenega. Mislim, da je to tudi moja prednost pred drugimi kandidati,” je dodal Laporta, ki je bil predsednik Barcelone med leti 2003 in 2010.

Volitve za novega predsednika katalonskega velikana bodo januarja. Menite, da lahko Laporta reši Barcelono in zadrži Messija?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje