Laporta: S Xavijem sva v odličnih odnosih

La liga 29. Okt 202115:01 > 15:06 0 komentarjev
Joan laporta
Joan Laporta. (FOTO: Guliverimages)

Predsednik nogometnega kluba Barcelone je danes potrdil, da bo moštvo začasno vodil trener druge ekipe Kataloncev Sergi Barjuan. O morebitnem prihodu Xavija na klop ni želel govoriti.

“Kot predsednik Barcelone bi vam rad obrazložil, da bo v naslednjih tednih trener Barcelone Sergi Barjuan. Prihaja iz našega kluba in ima izkušnje,” je danes na tiskovni konferenci novinarje nagovoril prvi mož Barcelone Joan Laporta. Devetinpetdesetletnik je odločitev, da s klopi odslovi Ronalda Koemana, sprejel v sredo, po porazu ekipe proti Rayu Vallecanu (0:1).

Kljub temu da rezultati Kataloncev v zadnjem obdobju niso bili zavidljivi, se je Laporta Nizozemcu zahvalil za opravljeno delo in poudaril, da mu bodo vrata kluba vedno ostala odprta. “Z delom ni nadaljeval, ker rezultati po našem mnenju niso bili dobri. Morali smo sprejeti to odločitev, če želimo doseči naše cilje. Zavedamo se, da situacija ni dobra, a še vedno smo v igri za osvojitev prvenstva, lige prvakov in pokala,” je poudaril in priznal, da bi v klubu morali zaradi slabih predstav ukrepati že mnogo prej.

S Xavijevim mnenjem o ekipi dobro seznanjen

V klubu so se sedaj osredotočili na iskanje Koemanovega naslednika, za glavnega pretendenta pa velja nekdanji kapetan Xavi Hernandez. “Od znancev, ki ga poznajo mnogo bolje kot jaz, sem o njem slišal veliko dobrega. S Xavijem se odlično razumem, z njim sem govoril v zadnjem mesecu in poznam njegovo mnenje o naši ekipi. Tudi moje mnenje o njem je zelo pozitivno,” je povedal Laporta, vendar ostal skrivnosten ob vprašanju, ali so pogajanja že v teku.

Številni španski mediji pišejo, da bi Xavi ekipo sicer lahko vodil že na ključni tekmi skupinskega dela lige prvakov prihodnji torek proti Dinamu Kijev, česar pa Laporta ni želel potrditi. “Sedaj smo osredotočeni na dvoboj z Alavesom. Še vedno verjamem, da smo v igri za državni naslov. Prvenstvo ostaja odprto. Seveda je zelo pomembna tudi tekma v Kijevu, a oseba, ki bo takrat sedela na klopi, bo v principu Sergi,” je še povedal Laporta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!