‘Marsovcu takoj jasno, da je VAR za Madrid’

La liga 2. Jan 202112:10 > 12:12
Laporta
Twitter

V pogovoru za španske medije je kandidat za predsednika Barcelone zbodel največjega rivala.

57-letni Laporta, ki je predsedniško funkcijo opravljal že med letoma 2003 in 2010, želi zopet na čelo katalonskega ponosa. Ali bo predsedoval FC Barcelona, bo postalo jasno konec tega meseca, ko so na sporedu volitve. Adut Laporte je napoved, da bo na klop Barce vrnil Pepa Guardiolo.

Njegov glavni protikandidat je Victor Font, ki želi zadeve oblikovati okoli mladinske šole La Masia, prav tako pa je že navezal stike z nekdanjim nogometašem Barcelone, Xavijem Hernandezom.

Rad imam Barco in všeč so mi izzivi. To sta glavna razloga za mojo vrnitev in kandidaturo. Seveda se zavedam, da sem v prvem mandatu delal napake, a mi to služi le kot šola za naprej. Sem pa že leta 2015 vsem povedal, da gre klub v roke ljudem, ki jim ni za zaupati. In to se je potem žal izkazalo, kot pravilna napoved,” je na začetku pogovora za Marco dejal Laporta.

Dodal je, da imata z Leom Messijem iskren in dober odnos: “Lionel je vedno držal svojo besedo, tudi od mene pa ve, da obljuba velja.”  Kandidat za predsednika Barce se proti koncu pogovora ni mogel zadržati kritik na račun Reala oziroma bolj sodnikov, češ da v La Ligi favorizirajo madridsko moštvo: “Če bi se marsovci spustili na zemljo in preverjali VAR sistem, bi jim bilo takoj jasno, da je ta na strani Real Madrida.”

O imenih, ki jih želi pripeljati po svoji morebitni izvolitvi, Laporta ni želel spregovoriti: “Ne bom naredil te napake, pa da potem tem igralcem avtomatsko naraste cena. V mislih imam tri imena, o njih pa konec meseca. Barceloni želim predvsem povrniti izgubljen ugled in dostojanstvo.”

Komentari

Vaš komentar