Nekdanji član mlade španske reprezentance mora v ječo

La liga 4. Maj. 202212:40 > 13:10
Delite:
Foto: Guliverimage

Nogometaša Celte iz Viga, Santi Mina, je sodišče v Almeriji spoznalo za krivega spolne zlorabe, zato mu je naložilo štiri leta zaporne kazni in ga oglobilo s 50.000 evri.

Napadalec kluba iz Galicije, ki je zbral 22 nastopov za mladinske španske selekcije, bo nogometno kariero moral postaviti na stranski tir.

V navzkrižje z zakonom je hitronogi Mina prišel 18. junija 2017 v Mojacarju blizu Almerije, a je bil prvotno oproščen spolnega napada. Po poročanja španskega časopisa Cadena Ser je Mini grozilo celo do devet let zaporne kazni, če bi ugotovili hujši prestopek.

Prepoved približevanja

Nogometašu Celte je bila izrečena tudi prepoved približevanja, tako da mora biti naslednjih 12 let vsaj petsto metrov oddaljen od svoje takratne žrtve. Nogometaš se bo na izrečeno kazen pritožil, poročajo španski kolegi.

Mina je bil v tekoči sezoni, ki se približuje koncu, ključni igralec galicijske zasedbe. V 36 nastopih je zbral devet golov.

Zaenkrat še ni jasno, kaj bo obsodba pomenila za njegovo prihodnost v Celti. Napadalec je bil v tej sezoni ključni igralec španske ekipe, v 36 nastopih je dosegel devet golov.

Nikoli za ‘rdečo furio’

Kljub temu, da se je leta 2015 še kot najstnik za slabih 10 milijonov evrov preselil v Valencio, ni nikdar prejel vpoklica v špansko člansko izbrano vrsto. Pred tremi leti se je vrnil v matični klub in podpisal petletno pogodbo.

Komentari

Vaš komentar