Nekdanji predsednik Barcelone ZANIKA vpletenost v AFERO!

La liga 2. Feb 202110:49 0 komentarjev
Lionel Messi
REUTERS/Sergio Perez

Lionel Messi je v zadnjih dneh znova 'najbolj vroča roba' v nogometnem svetu. Razlog za to je razkrita pogodba, ki se v javnosti ne bi smela znajti. Marsikdo je ob aferi s prstom pokazal na nekdanjega predsednika katalonskega ponosa, ki pa se je od incidenta distanciral.

Pretekli konec tedna je El Mundo razkril vse podrobnosti Messijeve ‘zlate’ pogodbe. Javnost je spoznala, da je argentinski čarovnik zaslužil kar 550 milijonov evrov, kar je veliko več, kot je bilo znano po uradnih kanalih.

Klub se je takoj po objavi v El Mundu postavil na stran svojega glavnega zvezdnika, skoraj vsi v Španiji pa so se takoj spomnili na nekdanjega predsednika kluba Joseja Mario Bartomeua. Slednji je takoj postal osumljenec številka ena, skoraj vsi so prepričani, da je prav on El Mundu predal občutljivo dokumentacijo.

To je resna stvar, ob tem pa popolnoma nezakonita. Lahko je o tem govoriti na televiziji in obtoževati ljudi, a to so resne stvari in končalo se bo na sodišču. Nikakor ne drži, da sem imel karkoli opraviti s tem,” je za Marco povedal Bartomeu.

Marsikdo je ob razkritju številk pomislil, da Messi ‘molze’ svoj klub, kar pa seveda ni res. Argentinec je v vseh letih igranja Barceloni prinesel nešteto lovorik, hkrati pa vsako sezono napolni klubsko blagajno, saj navijači v klubski trgovini še vedno najraje kupijo prav njegov dres.

Bartometu trdi, da je Messi vreden vsakega centa in da si je Barcelona pred pandemijo koronavirusa brez težav lahko privoščila takšno pogodbo.