Pri Barceloni imajo nov razlog za skrb

La liga 19. Okt 20218:05 2 komentarja
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Gromozanski dolg kmalu ne bo edina težava, s katero se spopada nogometni klub Barcelona. Če lahko sodimo po številu navijačev, ki si je ogledalo njihovo zadnjo tekmo proti Valencii, utegne resen problem kmalu postati tudi slab obisk Camp Nouua.

Nogometaši Barcelone so se na nedeljski tekmi španskega prvenstva vrnili na zmagovalna pota in z goli Ansuja Fatija, Memphisa Depaya in Philippa Coutinha s 3:1 premagali Valencio. Tri točke so dobra popotnica pred sredinim obračunom lige prvakov proti kijevskemu Dinamu in nedeljskim derbijem proti Realu Madridu, a Katalonci pretiranega razloga za veselje kljub temu nimajo.

Njihov dvoboj proti Valencii je bil namreč prvi, na katerem po pandemiji koronavirusa ni več veljala omejitev obiska. Kljub temu je bila zasedenost tribun Camp Noua manj kot 50-odstotna, saj si je tekmo ogledalo vsega 47.317 gledalcev.

Španski mediji kot enega od razlogov za slab obisk navajajo bojazen navijačev pred morebitno okužbo s covid-19, a obenem poudarjajo, da cena vstopnice, ki je znašala 49 evrov, še zdaleč ni bila med cenejšimi v španski nogometni ligi.

Vzroke za prazne tribune bi sicer lahko poiskali tudi v slabših predstavah Kataloncev v zadnjem obdobju, prezreti pa ne gre niti dejstva, da so v preteklosti številne vstopnice pokupili turisti, ki jih je zaradi pandemije v katalonski prestolnici sedaj občutno manj.

Kot še dodajajo španski mediji, utegne vse skupaj postati še večja težava na nedeljskem el clasicu, saj bo cena najcenejše vstopnice znašala 99 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje