Še en obrambni steber ostaja v Madridu

La liga 13. Avg 20217:18 0 komentarjev
Po Saviću je pogodbo z Atleticom podaljšal tudi drugi osrednji branilec - Jose Maria Gimenez. Foto: Guliverimage

Urugvajski branilec in reprezentant Jose Maria Gimenez si bo kruh pri Atleticu iz Madrida služil vsaj do konca leta 2025. Colchonerosom se je pridružil leta 2013, že od samega začetka pa je eden izmed ključnih mož zasedbe Diega Simeoneja, so zapisali na spletni strani kluba.

Le dan zatem, ko so pri delodajalcu slovenskega vratarja Jana Oblaka podaljšali pogodbo z osrednjim branilcem Stefanom Savićem, je prišla še ena podobna vest. Na stadionu Wanda Metropolitano bo do 30. junija 2025 nastopal še en ključni mož Atleticove obrambe, Jose Maria Gimenez.

Urugvajec je v klub prišel leta 2013 iz Danubie, zelo hitro pa je dobil priložnost v osrčju Atleticove obrambe skupaj z Diegom Godinom. Prav ta obrambni dvojec je bil verjetno ključ do uspeha Madridčanov v domačem prvenstvu v sezoni 2013/14. Po odhodu rojaka je Gimenez prevzel vodilno vlogo v Atleticovi obrambi, odlično sodelovanje z Oblakom in novim partnerjem na “štoperskem” položaju Savićem pa so varovanci Diega Simeoneja kronali z novo lovoriko v La Ligi v minuli sezoni.

Gimenez je sicer za Atletico od leta 2013 zbral 216 nastopov, poleg obeh domačih lovorik pa je s klubom osvojil še španski superpokal (2014), evropski superpokal (2018) in evropsko ligo (2017/18).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!