Simeone o napeti dirki za naslov: La liga je to potrebovala

La liga 2. Maj 20219:11 0 komentarjev
Pool via REUTERS/Yuri Kochetkov
Pool via REUTERS/Yuri Kochetkov

Trener madridskega Atletica Diego Simeone je prepričan, da je napeta "dirka" za naslov La lige dobra reklama za španski nogomet.

Pred začetkom 34. kroga so bile vodilne štiri ekipe španske lige v razmaku zgolj treh točk. Včeraj so colchonerosi premagali Elche in se tako začasno odlepili od konkurence.

To je nekaj, kar ljubitelji La lige niso pričakovali. Napeto prvenstvo je zelo dobra reklama za španski nogomet. 4 moštva se borijo za prvenstveno zvezdico, zato je vsaka tekma zelo zanimiva,” pravi Diego Simeone.

Zanimivo je, da so favoriti v tej sezoni veliko grešili in izgubljali točke tam, kjer to ni bilo za pričakovati. Barcelona je med tednom izgubila na domačem obračunu z Granado. Če bi Katalonci na Camp Nouu iztržili le točko, bi bili odvisni sami od sebe, tako pa niso več:

Ogledal sem si zaključek tekme. Bili smo veseli, da je našemu rivalu spodrsnilo, toda takoj smo se osredotočili na našo tekmo z Elchejem,” pravi Argentinec, ki smatra, da je njgeova ekipa pod velikim pritiskom.

V zadnjem času je pritisk velik. Če igraš za svojimi rivali in so ti zmagali, je na tebi, da osvojiš 3 točke. Če igraš pred rivali pa je na tebi še večji pritisk. Moje mnenje je, da se moramo osredotočiti le nase. Tako bomo imeli največ možnosti, da do konca sezone osvojimo karseda veliko točk.

Atletico je včeraj po veliki drami premagal Elche z 1:0, naslednji konec tedna pa colchonerosi gostujejo na Camp Nouu, kar bo ena izmed odločilnih tekem sezone.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!