Simeone pred podaljšanjem pogodbe, želi si napadalca Interja

La liga 6. Jun 202111:19
Diego Simeone (Foto: David Ramos/Getty Images)

Atletico Madrid se je s trenerjem Diegom Simeonejem dogovoril za podaljšanje sodelovanja, poročajo viri v Španiji. Argentinec na klopi colchonerosov je letos osvojil špansko La Ligo, drugo v desetih letih na klopi Madridčanov.

Diego Simeone je eden redkih trenerjev, ki je pred katerim od nogometašev prvo ime moštva, tako pomemben je za predstave Atletica v zadnjih desetih sezonah, kolikor jih je preživel v Madridu.

Trenutna pogodba ga na Atletico veže do konca sezone 2021/22, v prihodnjih dneh naj bi z Atleticom podpisal novo, poročajo dobro obveščeni viri v Španiji.

Z rojiblancosi bo sodelovanje podaljšal do junija 2024. Pogovori so se začeli že marca, a so se dogovorili, da se bodo o novi pogodbi pogovorili po koncu sezone. Osredotočenje na dogajanje na zelenici je obrodilo naslove, saj je Atletico v četveroboju z Real Madridom, Barcelono in Sevillo osvojil španski naslov.

Poleg dveh španskih prvenstev, je Simeone Atletico popeljal še do španskega kraljevega pokala, dvakrat je osvojil Ligo Evropa in dvakrat tudi evropski Superpokal. V Ligi prvakov se je v finale uvrstil dvakrat, a oba izgubil.

Želi Martineza

Španski As medtem poroča, da naj bi El Cholo klub zaprosil še za veliko okrepitev v napadu. Iz Interja si želi pripeljalti napadalca Lautara Martineza.

Hitronogi argentinec je z agresivno igro prototip napadalca za sistem igre, ki ga goji Simeone. Oviro predstavlja visoka odškodnina, Inter naj bi zanj zahteval vsaj 70 milijonov evrov. V minuli sezoni je v vseh tekmovanjih na 48 tekmah zabil 19 golov.

Komentari

Vaš komentar