Uradno: rekorder Cityja je član Barcelone

La liga 31. Maj 202116:12 > 16:20
Mike Hewitt/Getty Images

Sergio Agüero je prva poletna okrepitev Barcelone. Prihod Argentinca, ki je podpisal dveletno pogodbo, so Katalonci tudi uradno potrdili. Član Barcelone bo postal s 1. julijem, ko mu poteče pogodba z Manchester Cityjem, od katerega se poslavlja po desetih letih.

Sergio Agüero je danes pripotoval v Barcelono, opravil zdravniški pregled in se podpisal na dveletno pogodbo z Barcelono, ki bo njegova naslednja nogometna destinacija.

Argentinski napadalec, ki bo poleti dopolnil 33 let, v Katalonijo prihaja brez odškodnine, potem ko je Manchester City zapustil po izteku pogodbe.

Pri Barceloni so sporočili, da ima v pogodbi odkupno klavzulo v višini 100 milijonov evrov.

Agüero bo takoj po podpisu pogodbe odpotoval v Južno Ameriko, kjer ga z Argentino čaka nastop na južnoameriškem pokalu. Tam bo nastopil skupaj s svojim dobrim prijateljem Lionelom Messijem, ki je bil eden glavnih faktorjev pri odločitvi, da se bo preselil v Barcelono.

Zagotovo pa velja to tudi v obratni smeri. Agüerov podpis bo še izboljšal možnosti za scenarij, ki si ga v Barceloni želijo vsi – da bo Messi, ki se še odloča o svoji prihodnosti, tudi v naslednji sezoni igral v Barceloni.

Agüero je v desetih letih igranja za City zabil 258 golov in postal klubski rekorder. V tem času se je v Manchestru veselil petih prvenstvenih naslovov, šestih ligaških pokalov, ene zmage v pokalu FA in še tri domače superpokale.

V sobotnem finalu Lige prvakov je pri porazu proti Chelseaju sodeloval v zadnjih 15 minutah tekme, ki so bile njegove zadnje v Cityjevem dresu.

Memphis Depay
Memphis Depay. FOTO: Guliver Image.

Brez odškodnine prihajata še dve okrepitvi

Pred vrati Barcelone naj bi bila še dva nogometaša.

Španski branilec Eric Garcia, tudi on je član Cityja, naj bi na podpis pogodbe v Barcelono prišel v naslednjih dneh. Tudi on se v Barcelono, kjer je do leta 2017, ko je odšel na Otok, že igral, seli brez odškodnine. Pogodba s Cityjem mu je potekla.

Kmalu za tem naj bi na podoben način na Camp Nou prišel še Memphis Depay. Nizozemskemu zvezdniku, nekdanjemu članu PSV Eindhovna in Manchester Uniteda, je potekla pogodba z Lyonom.