Vrni se domov, čaka te petletna pogodba in služba po karieri

La liga 11. Jun 202111:08 > 11:09
Sergio Ramos
Sergio Ramos je v Madridu od leta 2005 (Foto: AP Photo/Bernat Armangue)

Dolgoletnega kapetana Real Madrida Sergia Ramosa njegov matični klub Sevilla snubi, da kariero zaključi doma. Del ponudbe naj bi obsegala tudi služba po koncu igralske kariere.

Sergiu Ramosu se konec junija izteče pogodba z galaktiki. O njegovem (ne)podaljšanju je bilo zadnje mesece prelitega ogromno črnila. Kamen spotike je višina plače, Real mu namreč želi prejemke konkretno znižati, kar je Ramos vztrajno zavračal.

Eden najboljših branilcev v zgodovini španske reprezentance in s 180 nastopi tudi njen rekorder po številu nastopov, se je nogometno izobrazil v Sevilli. Tudi po rodu je iz Andaluzije, mladinskemu pogonu Seville se je priključil pri komaj desetih letih starosti.

Že leta 2005 ga je za 27 milijonov evrov v Madrid pripeljal Real in z njim v osrčju obrambe v naslednjih 16 sezonah osvojil pet državnih, dva pokalna in štiri evropske naslove.

Petletna pogodba in služba po karieri

Andaluzijci si ga želijo še pred koncem kariere vrniti na domači stadion Ramon Sanchez Pizjuan, kjer ga ne vidijo le kot nogometaša, temveč v nadaljevanju tudi v strokovnem štabu moštva.

Ponujajo mu petletno pogodbo, ki bi mu letno navrgla sedem milijonov evrov. Trenutno v Madridu z vsemi dodatki zasluži približno 20 milijonov evrov na sezono. Ko bo končal z aktivnih igranjem, bo imel priložnost da v klubu ostane v drugi vlogi, poroča španski El Primer Palo.

Komentari

Vaš komentar