Vsebina nevsakdanje pogodbe, ki jo ima na mizi Messi

La liga 29. Maj 202115:22 > 15:33
FOTO: Guliverimages.

Pogajanje o podaljšanju z Lionelom Messijem gredo v pravo smer, je sporočil predsednik Barcelone Joan Laporta, zdaj pa so pri španskem Sportu razkrili vsebino pogodbe, ki jo ima na mizi argentinski super zvezdnik.

Navijače Barcelone pred začetkom nove sezone zanima predvsem prihodnost najboljšega nogometaša v zgodovini njihovega kluba.

Lani je Lionel Messi zahteval odhod iz Barcelone, na koncu pa se odločil, da bo v klubu ostal vsaj do konca te sezone, ko mu poteče pogodba, potem pa se bo odločil za naslednji korak.

Pristaši katalonskega nogometnega giganta še vedno trepetajo za usodo najboljšega strelca v zgodovini kluba. Messijeva prihodnost je še naprej negotova, a vse bolj kaže na razplet, ki bo po godu Kataloncev.

Da gredo stvari glede podaljšanja pogodbe v pravo smer, je potrdil tudi predsednik Barcelone.

“Ni še dokončnega dogovora, a nam gre dobro,” je navijače razveselil Joan Laporta v petek.

Zdaj so pri katalonskem športnem dnevniku Sport, ki ima pogosto zelo natančne informacije glede dogajanja v pisarnah Barcelone, objavili vsebino pogodbe, ki naj bi jo imel na mizi 33-letni šestkratni dobitnik Zlate žoge in eden najboljših nogometašev v zgodovini.

Pri pogajanju o podaljšanju pogodbe ob Messiju in Laporti sodelujeta še podpredsednik Barcelone Rafael Yuste in Jorge Messi, Leov oče in tudi zastopnik.

Medtem ko Messi in Laporta razglabljata predvsem o načrtih glede vizije ekipe in kadrovanja v športnem delu kluba, se Yuste in Messijev oče dogovarjata o preostalih, predvsem finančnih podrobnostih.

Predsednik leta 2018 ustanovljenega Inter Miamija David Beckham je že večkrat dejal, da si želi Lionela Messija. Se mu bo želja izpolnila? FOTO: Guliverimages.

Kakšno pogodbo naj bi imel na mizi Messi?

Messi naj bi z Barcelono podpisal desetletno pogodbo, ki je zelo nevsakdanja, prisoten je namreč tudi tretji akter.

V njej piše, da bi še dve leti igral za Barcelono, se potem za dve leti preselil v Miami Davida Beckhama in zaigral v severnoameriški MLS, nato pa se leta 2025 vrnil v Barcelono in tam za naslednjih šest let prevzel drugačno funkcijo.

Po nekaterih informacijah naj bi postal globalni ambasador kluba, po drugih naj bi kot svetovalec pomagal pri športni politiki. Kot nekoč Miran Pavlin pri Zlatku Zahoviću v NK Maribor, če se malce pošalimo …

Messi naj bi v štirih letih igranja za Barcelono in Miami zaslužil 240 milijonov evrov neto. Na leto 60 milijonov, torej, kar je več kot dvakrat manj, kot v žep pospravi zdaj.

S tem naj bi se Messijevi strinjali, zatika pa se, tako pišejo pri Sportu, pri vsebini pogodbe in sodelovanja z Barcelono za obdobje po koncu Argentinčeve nogometne poti.

Pri Barceloni si želijo, da bi bilo plačilo ob simbolični fiksni plači vezano predvsem na bonuse ob uspehih. Messi in njegov tabor si stvari predstavljajo nekoliko drugače in ciljajo na večji fiksen del denarne pogače.

Pogajanja se nadaljujejo, pri Barceloni pa upajo, da bo do podpisa pogodbe prišlo še pred odhodom na južnoameriški pokal v Kolumbijo, ki se začne 13. junija.

Messi bo tam za Argentino igral skupaj z velikim prijateljem Sergiom Agüerom, ki naj bi bil po odhodu iz Manchester Cityja tik pred podpisom pogodbe z Barcelono. Tudi dogovor z njim si Katalonci želijo doseči čim prej. Tako kot Messi naj bi v Barceloni (še) dve leti ostal tudi on.