Xavi se vrača v Barcelono

La liga 5. Nov 202112:00 > 12:10 2 komentarja
Foto: guliverimage

Legendarni Xavi bo postal novi trener Barcelone. V katalonsko prestolnico se vrača po letu 2015. Nazadnje je deloval kot glavni trener Al Sadda v Katarju.

Xavi je nazaj v Barceloni. Legendarni vezist bo po slabem obdobju katalonskega velikana nasledil Nizozemca Ronalda Koemana.

Odhod Xavija je na Twitterju potrdil tudi njegov zdaj že nekdanji delodajalec. Pri Al Saddu so zapisali, da je Barcelona plačala odkupno klavzulo za 41-letnika, ki naj bi bila v vrednosti približno petih milijonov evrov. Dodali so, da je Španec pomemben del Al Saddove zgodovine in da mu v prihodnosti želijo le najboljše.

Xavi je v igralski karieri z Barcelono osvojil vse, kar je bilo mogoče. Osemkrat je osvojil špansko La ligo, trikrat španski pokal, štirikrat je bil najboljši v Ligi prvakov, šestkrat pa v španskem superpokalu.

Legendarni vezist je v Katarju zgolj v dveh letih kot trener pustil globok pečat. V lanski sezoni je osvojil katarsko državno prvenstvo, dvakrat je bil najboljši v pokalnem tekmovanju, enkrat pa tudi v superpokalnem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje