Xavi: Vsak igralec si želi priti v Barcelono

La liga 9. Mar 202216:20 > 16:24 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Nekateri mediji v tujini so v torek poročali, da je norveški nogometni zvezdnik Erling Haaland zavrnil ponudbo katalonskega velikana Barcelone in da bo poleti okrepil ali Real ali Manchester City. A trener Barcelone Xavi tega ni potrdil, na novinarski konferenci ni potrdil ali zanikal niti novice, da se je z njim sploh sestal.

“Pravite, da sem se srečal s Haalandom, a sam tega ne vem. Sem pa prepričan, da ne glede na trenutni položaj vsak igralec želi v Barcelono. Nisem še srečal igralca, ki bi jo zavrnil, odkar sem pri njej. Ne glede na čas. Za vsakega je vedno pravi čas, da pride k nam,” je na novinarski konferenci pred obračunom evropske lige z Galatasarayem dejal nekdanji španski reprezentant, ki ni potrdil, da si Haalanda, napadalca Borussie iz Dortmunda, sploh želi.

Kot sam pravi, denar pri takih prestopih ne igra tako velike vloge, za mnoge igralce je važno kaj drugega.

“Klub, mesto, ki je čudovito, zgodovina Barce. Vsakega igralca poskušamo prepričati, da je prihod v Barco zlata priložnost in zaenkrat nam to uspeva. Prav tako za vabo uporabljamo model igre, treninge in dejstvo, da če se je določen igralec doslej žoge na tekmah dotaknil 20-krat, se bo pri nas 40-krat,” je dobre lastnosti, zaradi katerih nogometaši radi prihajajo v prestolnico Katalonije, omenil Xavi.

Špekulacije o prihodnosti Haalanda se bodo verjetno nadaljevale še nekaj mesecev, za Norvežana pa bo moral njegov novi klub plačati vsaj 75 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!