Zidane o Hazardu: Zelo se je izkazal

Foto: REUTERS/Susana Vera

Real Madrid je na včerajšnji tekmi na Di Stefanu šele 15 minut pred koncem strl odpor Osasune in tako prišel do zelo pomembne zmage v boju za naslov prvaka.

Galaktiki so se včeraj veselili 22. prvenstvene zmage v sezoni in se tako mestnemu rivalu Atleticu približali na 2 točki zaostanka, toda zdi se, da so za to drago plačali. Po koncu prvega polčasa je moral zaradi poškodbe igro zapustiti Raphael Varane, ki je ob odsotnosti Sergia Ramosa komandant Realove obrambe.

Zidane se je po tekmi osredotočil le na pozitivne stvari in torej ni razkril, kakšno je stanje francoskega branilca:

O njegovem stanju vam ne morem ničesar povedati,” je rekel trener Reala po koncu tekme in se nato dotaknil obračuna:

Veliko stvari se nam je zgodilo v zadnjem času. Veseli me, da smo osvojili 3 točke ter da tako ostajamo v borbi za naslov. Borili se bomo do konca,” obljublja Zidane.

Ne morem obljubiti, da bomo dobili vse 4 obračune, ki so še ostali pred nami. Zagotovim pa vam lahko, da bomo dali vse od sebe, da to storimo.

Zidane je včeraj spočil Modrića in Kroosa, prvič po treh mesecih pa je v začetno enajsterico uvrstil Edena Hazarda. Belgijec je igral do 70. minute in navdušil z nekaterimi potezami:

Zelo se je izkazal,” je predstavo Hazarda kedrnato opisal Zidane.

Trener Reala je prav tako pohvalil fizično stanje svojih varovancev:

Bili smo na zelo visokem nivoju. Tako na fizični, kot tudi na psihični ravni. Vsake 3 dni imamo tekmo, zato so ti detajli zelo pomembni.

Beli balet se bo v sredo pomeril s Chelseajem. Povratna tekma polfinala Lige prvakov bo na Stamford Bridgeu. Na Di Stefanu je bilo 1:1.