Laporta: Nadejal sem se, da bo Messi igral brezplačno

Joan Laporta. Foto: AP Photo/Joan Monfort

Predsednik Barcelona Joan Laporta je spregovoril o poletnem odhodu Lionela Messija v PSG, odgovoril pa tudi na vprašanje, ali je zaradi te poteze jezen na Argentinca.

“Preveč imam rad Messija, da bi bil lahko jezen na njega. Najhujše je bilo, ko smo ugotovili, da ne moremo narediti ničesar, prisotno je bilo razočaranje na obeh straneh. Imel je željo, da bi ostal, a tudi pritisk številnih ponudb. Vsi smo vedeli, da če ne bo ostal v Barci, da bo odšel v PSG. Vse govori, da je imel to ponudbo na mizi še preden je odšel iz našega kluba. Messi bo ostal zapisan kot najboljši nogometaš v zgodovini Barcelone in rad bi, da ohranimo to idejo,” je o odhodu Lionela Messija iz Barcelone dejal Joan Laporta.

Predsednik Kataloncev je priznal, da enostavno niso mogli konkurirati ponudbi Parižanov. “Bil sem prepričan, da bo naredil tisto, kar je najboljše za Barcelono. Nadejal sem se, da bo spremenil mišljenje in da bo rekel, da bo igral brezplačno, čeprav tega ne moremo zahtevati od igralca takšnega kalibra. Imeli smo zelo dober odnos in smatral sem, da se mu bomo oddolžili, ko bomo obnovili finančne resurse, vendar se nismo mogli primerjati s tistim, kar je dobil v Parizu,” je dodal Laporta.