Laporta se je vrnil: Leo, rad te imam, moraš ostati

La liga 18. Mar 20218:55 > 9:53 0 komentarjev
Ronald Koeman Lionel Messi
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Joan Laporta je bil tudi uradno ustoličen za predsednika Barcelone. Ob tem je Lionelu Messiju sporočil, da mora ostati v klubu, trenerju Ronaldu Koemanu pa da ima popolno zaupanje nove uprave.

Joan Laporta se je v Barcelono vrnil po 11 letih in bo na čelu kluba ostal do leta 2026. Z njim kot predsednikom se je povečalo tudi upanje navijačev Barcelone, da bo prvi zvezdnik Lionel Messi podpisal novo pogodbo. “Poskušamo prepričati Lea, da ostane v klubu. Moraš ostati, oprosti, ker bom dejal tako, toda rad te imam in ti to veš. Vsi te imamo radi,” je med inavguracijio dejal Laporta.

Funkcionar je imel sporočilo tudi za trenerja Ronalda Koemana, o usodi katerega se v zadnjem času prav tako veliko namiguje. “Ronald, veš, da imaš podporo uprave. Stali bomo ob tebi karkoli se bo zgodilo.”

Laporta se ni mogel izogniti niti finačnem stanju Barcelone, ki naj bi bilo vse prej kot bleščeče. “Ekonomska situacija je zasrkbljujoča in prioriteta kluba bo, da jo stabilizira. Ni zastrašujoča, vendar zahteva spoštovanje. Morali bomo sprejeti pogumne odločitve. Pred nami je velik izziv in sprejeli ga bomo z največjo mero odgovornosti. Barceloni bomo vrnili slavo,” je navijačem zagotovil Laporta in dodal: “V Barci je mesto za vse, ki ga želijo, mi pa smo katalonski klub in tako smo poznani po svetu. Odprti smo do sveta, ker smo globalna znamka. Poskušal bom vključiti vse ljudi, ki imajo radi Barco in z vsemi silami bomo branili takšen način razmišljanja.”

Za konec še pogled v prihodnost. “Eden od temeljev bo La Masia. Še naprej želimo proizvajati nogometaše. Pred dnevi sem poslušal Ilaixa Moriba, kako pojasnjuje proces, prek katerega se je formiral. Z besedami Joana Gamperja – Naša srca bijejo pod ščitom,” je zaključil novi/stari predsednik Barcelone.

Katalonci so pod prvim mandatom Laporte beležili zgodovinske rezultate, vključno s šestimi osvojenimi lovorikami v sezoni 2009/10. Lahko Katalonci znova postanejo strah in trepet nogometnega sveta?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!