Le švedska ikona lepše sprejeta v Barceloni kot Lewandowski

La liga 5. Avg 202214:05 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

V Barceloni je bil danes prešeren dan. Na stadionu Camp Nou se je namreč navijačem Blaugrane prvič predstavil poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski. V katalonskem nogometnem hramu je veliko okrepitev rdeče-modrih pozdravilo več kot 50.000 navijačev.

Potem, ko je od leta 2014 za nemški Bayern na 375 tekmah dosegel 344, se je pri 33 letih Robert Lewandowski odločil, da je napočil čas za zamenjavo okolja. V svoje vrste ga je zvabila Barcelona, kjer je bil danes na stadionu Camp Nou predstavljen kot nova okrepitev katalonskega velikana. Ob prihodu na stadion mu je družbo delal predsednik kluba Joan Laporta.

Kot je to v navadi, je Poljak na svoji predstavitvi pokazal tudi delček svojega nogometnega znanja in mirno lahko zapišemo, da se pri tem niti približno ni tako osramotil, kot se je pred časom Ousmane Dembele. Ob nastavljanju kameram in fotoaparatom je Lewandowski s sijajno tehniko celo poljubil žogo.

Več navijačev le na Ibrahimovićevi predstaviti

“Vem, da Barcelona ni v najboljšem obdobju. A že na prvih sestankih s predsednikom Joanom Laporto sem razumel, kakšen je njegov cilj. Želim pomagati klubu in prepričan sem, da je prihodnost svetla. Že na prvih trening sem opazil, koliko potenciala ima ta ekipe,” je navijače pozdravila nova Barcelonina “devetka”.

Klub je sporočil, da je predstavitev Poljaka na stadionu spremljalo nekaj več kot 59.000 navijačev. Edini, ki je v preteklosti presegel to številko, je bil pred trinajstimi leti Zlatan Ibrahimović, ki ga je pričakalo več kot 60.000 nogometnih navdušencev.