Legenda Bayerna nad Kroosa: “Ne sodi v današnji nogomet”

Euro 2020 11. Jul 202114:26
Toni Kroos, foto: Guliverimage.

Toni Kross, odličen vezist Real Madrida in do letošnjega evropskega prvenstva tudi nemške nogometne reprezentance, je bil tarča ostrih kritih častnega predsednika Bayerna Ulija Hoenessa. Za nemško televizijo Sport 1 je Kroosa označil za enega glavnih krivcev za slovo po osmini finala.

Toni Kroos se je po porazu proti Angliji z 0:2 in izpadu z Eura 2020 odločil, da reprezentanci pomaha v slovo. Po 11 letih se je od nemškega grba poslovil s 106 nastopi, 17 goli in naslovom svetovnega prvaka iz leta 2014.

Kroos je bil vsa leta standarden član elfa, tudi letos, a potem, ko se je poslovil, je Uli Hoeness o njem spregovoril brez dlake na jeziku: “Prvi dve tekmi smo igrali dobro, ko so v obrambi igrali štirje, potem je Joachim Low spremenil sistem in zaigral s tremi v zadnji vrsti. Zakaj? Da je ugodil Kroosu.”

Tu se ni zaustavil: “Zaostajamo z 0:1 proti Angliji, do konca je še 15 minut, a Kroos niti enkrat več ni prečkal sredine igrišča. Bil je odličen nekdaj v Bayernu, a njegov način nogometa je preživet. Ne sodi več v današnji nogomet.”

Vzdrževalec zelenice

“Kroos ne sodi več v današnji nogomet, ker podaja na stran igrišča in ne naprej, vertikalno. Žoga mora ves čas potovati naprej,” je še dodal Hoeness in sprožil burne odzive v Nemčiji.

Na Twitterju je bil ciničen tudi Kroos in zapisal: “Uli Hoeness je mož z veliko znanja o nogometu (tudi če ga ni imel dovolj za RTL), z malo zanimanja za polemiziranje in je pomirjen sam s seboj. Podobno kot vzdrževalec zelenice.”

Komentari

Vaš komentar