Legenda Liverpoola navijače Chelseaja označila za dvolične

Nogomet 15. Mar 20229:43 > 10:05
Foto: Guliverimage

Legenda Liverpoola Jamie Carragher je udaril po navijačih Chelseaja in jih označil za dvolične, potem ko so skočili v zrak ob njegovem predlogu, da so težave Londončanov priložnost za Manchester United in ostale konkurente.

Nekdanji izvrstni osrednji branilec je navijaško bazo Chelseaja razjezil, ko je dejal, da bi morali rdeči vragi iz Londona odpeljati trenerja Thomasa Tuchla ter tako izkoristiti nejasno usodo kluba s stadiona Stamford Bridge.

Spomnimo, rusko-izraelski oligarh Roman Abramovič se je zaradi sankcij britanske vlade odločil prodati klub, a še preden bi mu to uspelo, so mu zamrznili vso premoženje, vključno z nogometnim klubom.

“Navijači Chelseaja so strastni in imajo občutek, da jih vsi napadamo, oni pa le branijo svoj klub, kar razumem. A se mi zdi od njih dvolično, če mislijo, da druge ekipe ne bodo poskušale izkoristiti položaja in lovile njihove igralce ali trenerja. Chelsea to počne že 20 let. Roman Abramovič je razmetaval z denarjem in pripeljal kogarkoli je želel” je navijačem zabičal Jamie Carragher.

“Izkoristili so vsak klub v zadnjih 20 letih. Zaradi Romana Abramoviča. Izkoriščanje je dejstvo. Zato ne želim navijačev več niti slišati, da jim moje mnenje ni všeč, ker točno to oni počno že 20 let.”

Foto: Peter Powell via Guliver

Spominil je tudi na številne poteze Chelseaja, ko je direktorja odpeljal Unitedu, lovil ključne člane Liverpoola, da bi jih neuravnotežil, iz nepremagljive zasedbe Arsenala odpeljal Ashleyja Cola in se požvižgal na kazen zaradi kršenja pravil …

“Celo v mladinski ligi so vsako leto v finalu. Ne zato, ker imajo najboljše trenerje ali akademijo, temveč zato, ker iz vsakega kluba znotraj te države poberejo najboljše igralce, preselijo njihove družine, očetje dobijo delo oglednika. Izkoristili so vsak klub v zadnjih 20 letih. Zaradi Romana Abramoviča. Izkoriščanje je dejstvo. Zato ne želim navijačev več niti slišati, da jim moje mnenje ni všeč, ker točno to oni počno že 20 let,” je Carragher razgreto pojasnil v oddaji Monday Night Football.

Chelsea sicer trenutno kljub zamrznitvi nadaljuje z nastopi, v angleški premierligi do nadaljnjega igra s posebno licenco, ki mu omogoča tekmovanje, a ga precej omejuje v poslovanju. Kljub temu modri nizajo zmage, v ligi so slavili na zadnjih petih tekmah in so varno na 3. mestu lestvice.