Legendo kluba ozmerjal z opico, zdaj bo za njih igral

Nogomet 30. Jun 20239:14 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

James Maddison je eno izmed glavnih imen prestopnega roka na Otoku. Vezist, ki si je z dobrimi predstavami utrl tudi pot do državne izbrane vrste Anglije, je iz Leicestra odšel v Tottenham.

Njegov prestop je že tako dvignil kar nekaj prahu, saj je Maddison iz novopečenega drugoligaša (Championship) k Spurs odšel za odškodnino 46 milijonov evrov, olje na ogenj pa je dolila naslednja zadeva.

Navijači Tottenhama so na družbenem omrežju Twitter odkrili dva zapisa, ki na Maddisona ob prihodu v severni del Londona puščata dva velika črna madeža. 26-letni vezist je namreč kot najstnik nepremišljeno “čivkal” in najbrž niti v sanjah ni pomislil, da utegne to imeti dekado kasneje zanj posledice.

Novembra 2012, ko je imel Maddison komaj 15 let, je na Twitter o tedanjem članu Tottenhama zapisal: “Iz vsega srca sovražim Garetha Balea, umiri se opica, Jack Wilshere je desetkrat boljši od tebe, ti šimpanz.” Ko bi se pri tem osebnem napadu na legendo kluba vse skupaj ustavilo, bi navijači ostrog Maddisonu najbrž še pogledali skozi prste, a marca 2013 se je spravil na celoten klub.

Kot šestnajstletnik je na Twitterju objavil naslednji zapis: “Upam, da Luis Suarez danes uniči Tottenham, ne maram ekipe Spurs! Še posebej tiste opice, ki jo vsi tako obožujejo.” Dodatno škodo si je storil tudi s tem, ko je v enem izmed pogovorov dejal, da je kot otrok stiskal pesti za Manchester United.

Predlani se je odkupil

Maddison je včeraj oba čivka že izbrisal, a škoda je narejena. Za ta denar, ki ga je klub porabil ob njegovem pristopu in ob teh dveh črnih packah, se bo moral 26-letnik močno potruditi, da “kupi” navijače.

Olajševalna okoliščina pri tem nadvse zapletenem položaju Jamesa je vsaj to, da je člana Tottenhama Harryja Kanea predlani označil za najboljšega napadalca na svetu ter dopisal: “Harry je epitom znanega izreka ‘forma je začasna, odličnost pa večna’.”

Nauk zgodbe: pazite, kaj čivkate. Nikoli ne veste, kje bo vaša življenjska pot čez deset let!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!