Cesar in Novaković v novih vlogah

FIFA Svetovno Prvenstvo 20. Dec 202122:18 > 22. Dec 2021 11:50 0 komentarjev
Boštjan Cesar. Foto: Uroš Skaza

V šesti epizodi oddaje Pod prečko sta sodelovala nova eminenta gosta, selektor državne izbrane vrste Matjaž Kek in predsednik NZS Radenko Mijatović. Med drugim sta razkrila načrte za prihodnjih nekaj mesecev in izdala okrepitve v strokovnem štabu.

Selektor Matjaž Kek, ki je prejel nov mandat, je napovedal, da bosta nekdanja dolgoletna reprezentanta Milivoje Novaković in Boštjan Cesar odslej vršila funkcijo pomočnikov v A reprezentanci.

Boštjan Cesar je eden izmed tistih, ki so po koncu kariere resno krenili v trenerski posel, delal tudi z reprezentanco do 19 let. Je član strokovnega štaba, Milivoje Novaković prav tako,” je povedal Kek, predsednik Milovoje Mijatović pa ga je dopolnil z besedami, da ga je selektor zaprosil za osvežitev strokovnega štaba.

Pogovor je nanesel tudi na marčevski termin prijateljskih srečanj, ki Sloveniji prinaša mini turnir v Katarju. Na prizorišču novembrskega svetovnega prvenstva, na katerega se Slovenija ni uvrstila, bodo prisotne tudi domača reprezentanca, ekipa Belgije in Hrvaške, vendar proti slednji Kekova četa ne bo igrala.

Mijatović in Kek sta za konec omenila tudi vprašanje okoli Josipa Iličića, ki so mu vrata reprezentance vedno odprta.

“Mislim, da je skozi zadnje kvalifikacije pokazal, kako pomemben je za reprezentanco. Slovenija si ne more privoščiti, da bi nekoga pustila pod radarjem. Jojo igra v težki ligi, je v letih, toda kakovost in odnos sta nesporna. Je eden izmed tistih igralcev, ki ti bo korektno povedal, če je kaj narobe,” je o igralcu Atalante povedal Kek.

Celotna 6. oddaja Pod prečko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!