Kljub šoku z dvignjenimi glavami nad Angleže (VIDEO)

Euro2024 20. Jun 202417:42 0 komentarjev

Vzdušje v Münchnu bi lahko bilo po tekmi Slovenije in Srbije povsem drugačno. Še v 95. minuti so Slovenci vodili z 1:0, na koncu pa so se morali zadovoljiti s točko.

“Takšni remiji bolijo. A to je nogomet,” je po tekmi z dvignjeno glavo povedal kapetan slovenske nogometne reprezentance Jan Oblak. “Ostala nam je še ena tekma. Igrali smo dobro. Upam, da bomo naslednjo še bolje,” je dodal.

Za vratarjem Slovenije je odlična tekma, kar nekajkrat je Srbom preprečil veselje. Nevaren je bil predvsem napadalec Aleksandar Mitrović, ki ni našel poti v slovensko mrežo.

Zato pa je to uspelo Luki Joviću v šesti minuti sodnikovega dodatka tekme, v zadnjem napadu na srečanju. “Težko je pametovati. V zadnjih sekundah je to vedno težava. Ko gre v napad cela ekipa, se je težko braniti. Ni nam uspelo, na žalost smo osvojili samo točko. A zdaj moramo dvigniti glave in odigrati še tekmo proti Angliji,” je zaključil kapetan.

Za igralca tekme je bil proglašen Žan Karničnik. Branilec Celja je v 69. minuti Slovence popeljal v vodstvo. “Vse bi dal, da bi ostalo 1:0. A to je nogomet. To je bil edini način, da nam zabijejo. Pa ravno ob zadnjem kotu,” je povedal po šoku v zadnjih sekundah.

Obračun je takole opisal: “Večino tekme smo imeli pod nadzorom. Na koncu so šli Srbi na vse ali nič. Postavili so visoke igralce naprej, tu smo imeli težave. Res škoda, da ni ostalo 1:0.” Dodal je, da je reprezentantom Matjaž Kek že čestital za borbeno tekmo. “Zdaj nam ne preostane drugega, kot se najbolje pripraviti na Angleže.”

V Münchnu so imeli Slovenci bučno podporo s tribun, kjer je bilo kar 20.170 navijačev: to je najštevilčnejše gostovanje v zgodovini slovenskega športa. “Fenomenalno vzdušje, najboljše do zdaj. Vsaka čast vsem Slovencem, ki so prišli v München, in tudi vsem, ki nas podpirajo doma.”

V torek Slovenijo čaka še tretja tekma v skupini C. Ob 21. uri bo nasprotnik Anglija. Ob isti uri bo potekal tudi obračun Srbija – Danska.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!