Messi je v prvi francoski ligi postavil neverjeten rekord

Ligue 1 9. Maj. 202218:00
Delite:
Lionel Messi je na tekmi proti Troyesu postavil nov rekord francoske lige. FOTO: Guliverimages.

Lionel Messi je na včerajšnji prvenstveni tekmi med PSG in Troyesom (2:2) v prvi francoski ligi spet ostal brez zadetka. Argentinski superzvezdnik je dvakrat stresel okvir nasprotnikovih vrat in postavil nov rekord.

Lionel Messi je v tej sezoni prve francoske lige v 24 nastopih zabil samo štiri gole.

Tako malo jih ni dosegel že kar 17 let.  V sezoni 2004/05 je v španskem prvenstvu v majici Barcelone dosegel samo en gol. Toda to je bila sezona, ko je debitiral na članski ravni in odigral vsega sedem tekem. Že v naslednji sezoni jih je zabil šest.

Messi je v 24 prvenstvenih nastopih v tej sezoni svojo igro sicer začinil s kar 13 asistencami in je najboljši podajalec prve francoske lige, ob tem pa postavil še svojevrsten rekord, ki si ga pred začetkom sezone zagotovo ne bi želel.

Kar desetkrat je namreč stresel okvir nasprotnikovih vrat, kar je rekord, odkar so pri Opti (britansko podjetje, ki se ukvarja s statistiko v športu) s sezono 2006/07 začeli zbirati to statistiko.

Enkrat je okvir vrat stresel tudi v ligi prvakov

Enkrat je sedemkratni dobitnik zlate žoge okvir vrat zadel tudi v ligi prvakov, v kateri je bil sicer precej bolj učinkovit. V sedmih tekmah je zbral pet golov.

Messi je za PSG v vseh tekmovanjih v 32 nastopih dosegel 9 golov in zbral 13 asistenc.

PSG je postal francoski prvak, v ligi prvakov pa izpadel v osmini finala, ko ga je izločil Real Madrid. V osmini finala se je poslovil tudi v pokalnem tekmovanju, v ligaškem pokalu pa izgubil v finalu.

Messi ima pogodbo s PSG še za eno sezono, ugibanja o njegovi prihodnosti pa še potekajo.

Komentari

Vaš komentar