Tudi Lyon v roke novih lastnikov, ki že načrtujejo nakupe

Ligue 1 20. Dec 20229:25 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Francoski nogometni klub Olympique Lyon je potrdil, da so ga prevzeli ameriški vlagatelji, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V prihodnje bo sedemkratni francoski prvak v lasti Eagle Football Holdinga, ki ga vodi ameriški vlagatelj John Textor.

Kot je v ponedeljek zvečer v izjavi za javnost zapisal francoski klub, ima Eagle Football po novem v lasti več kot 75 odstotkov delnic, ki jih je kupil za nekaj več kot 327 milijonov evrov.

Ob tem načrtujejo tudi dokapitalizacijo v skupni višini 86 milijonov evrov, ki bo na voljo za investicijo v moštvo, začenši z januarskim prestopnim rokom. Družba ima pod vodstvom Textorja sicer že v lasti deleže v klubih v Veliki Britaniji, Belgiji, Braziliji in ZDA. Prav Lyon naj bi postal njihov paradni konj.

Že skoraj legendarni predsednik Lyona Jean-Michel Aulas vsaj tri leta še ostaja na čelu kluba, kjer je del ustroja vse od leta 1987. Prav on je eden najzaslužnejših, da je Lyon postal eden največjih francoskih in evropskih nogometnih klubov.

Lyon, ki je nazadnje ligaško krono slavil v sezoni 2007/08, v francoskem prvenstvu trenutno zaseda osmo mesto. Naslednja tekma ga čaka 28. decembra proti Brestu v gosteh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!