Ljubljanska Olimpija začenja člansko zgodbo v peti ligi

Nogomet 27. Jul 202217:09 > 17:11 1 komentar
Foto: OŠ Olimpija Ljubljana

Če ste navijači Olimpije zgroženi pogledali v naslov, brez skrbi. NK Olimpija Ljubljana, čeprav izzivov novemu vodstvu res ne manjka, ostaja del slovenske nogometne elite. Je pa slovenska prestolnica danes dobila novo člansko ekipo z zelo podobnim imenom - OŠ Olimpija Ljubljana. Slednja bo v novi sezoni nastopala med petoligaši.

Gre za klub, ki je nastal že v 80ih letih prejšnjega stoletja, a se je takrat posvečal predvsem malemu nogometu. Sprva se je imenoval VUKO, kasneje pa KMN Olimpija in nato OŠ Olimpija Ljubljana. V zadnjih letih se je klub intenzivno posvečal razvoju mladih nogometašev, vse skupaj pa je dozorelo do te mere, da je nastala tudi članska ekipa, ki se bo leto pridružila tekmovanjem v regijski ligi MNZ Ljubljana.

Za projektom oziroma klubom stoji dolgoletni ljubljanski nogometni delavec Hajro Rizvić. Slednji je ob novonastali članski zasedbi dejal: “V zadnjih dobrih desetih letih smo iz futsal ekipe in nogometne šole za najmlajše prerasli v organizacijo, ki pokriva skoraj vse selekcije v malem in velikem nogometu.”

“Pika na i naše zgodbe je članska ekipa, ki bo letos začela tekmovati v članskem nogometu z ambicijami, da se hitro prebije v 3. ligo in kasneje morda še višje. Veseli in ponosni smo, da bo OŠ Olimpija igrala tudi članski nogomet. Zdaj nas čaka selekcioniranje moštva in priprave. V ekipi si želimo nogometaše, ki se zavedajo kaj pomeni ime Olimpija in zastopanje tega kluba in mesta Ljubljana!“

Sestanki tudi z Milanom Mandarićem

Rizvić je sicer alfa in omega viške Svobode, v kateri združuje funkcije predsednika, športnega direktorja in trenerja. OŠ OIimpija in Svoboda sicer od lanske sezone zelo tesno sodelujeta. Da je zgodba še bolj zanimiva, je pred dnevi z vodstvom ljubljanskega tretjeligaša sestankoval nekdanji predsednik NK Olimpija Ljubljana Milan Mandarić.

Slednji je večkrat priznal, da je precej razočaran nad tem, kaj se po njegovem odhodu dogaja z velikanom slovenskega nogometa, za zdaj pa še ni konkretnejših informacij o tem, ali se bo vključil v zgodbo Svobode in posledično znova tudi petoligaške ljubljanske Olimpije.