Luka Elsner nadaljuje niz in napada 68 let star rekord

Nogomet 18. Mar 202316:521 komentar
Luka Elsner se z Le Havrom ne ustavlja. FOTO: Profimedia.

Luka Elsner z Le Havrom nadaljuje pohod v prvo francosko ligo. Danes je v 28. krogu drugoligaškega tekmovanja doma z 2:2 remiziral s Saint-Etiennom in niz nepremagljivosti premaknil na 26 tekem.

Luka Elsner je z Le Havrom hit druge francoske lige, v kateri premočno vodi in je na dobri poti, da se s klubom po 14 letih čakanja vrne med prvoligaše. Tokrat je remiziral z nekdanjim velikanom francoskega nogometa, desetkratnim prvakom Saint-Etiennom. Le Havre je na tej tekmi vodil z 2:0, potem pa v zadnjih 20 minutah prejel dva gola. Drugega so gosti zabili z igralcem manj.

Le Havre je po novem neporažen že 26 tekem v nizu, kar je klubski rekord in mejnik, ki v tem tisočletju ni uspel še nobenemu francoskemu drugoligašu.

Elsner zdaj napada absolutni rekord, od katerega je oddaljen le še šest tekem. Sedan je bil med majem 1954 in februarjem 1995 neporažen 32 tekem zapored.

Edini prvenstveni poraz je v drugem krogu zdaj že daljnega 6. avgusta lani Le Havre doživel v gosteh pri Valenciennesu, od katerega je zdaj minilo že 224 dni.

Komentari

Vaš komentar