Luka Jović pripravljen na selitev v Italijo

La liga 5. Jul 20227:43 0 komentarjev
REUTERS/Juan Medina

Luka Jović je po treh letih (ne)igranja v Madridu na izhodnih vratih Reala. Srbski napadalec naj bi si novega delodajalca našel v Italiji.

Kot poroča Sky Sports Italia, bo Luka Jović svojo kariero nadaljeval pri Fiorentini. Napadalec se bo italijanskemu prvoligašu pridružil brez odškodnine, v Firence pa naj bi pripotoval še ta teden. Čeprav je želel Real Srba sprva le posoditi, pa je Italijanom uspelo izpogajati skoraj brezplačen prestop.

Pri Sky Sports Italia med drugim trdijo, da bo nogometaš v Firence najverjetneje pripotoval prihajajočo soboto, kjer bo s Fiorentino podpisal dveletno pogodbo, ki mu bo na sezono prinesla 2,5 milijona evrov, plača pa se mu lahko celo podvoji, če se bo odločil pri vijoličnih ostati še dve dodatni leti.

Kljub temu da je Real leta 2019 za Jovića Eintrachtu odštel kar 65 milijonov evrov, pa se nadeja, da si bo stroške dragega nakupa vsaj delno povrnil. Z Italijani naj bi se namreč dogovoril, da mu v primeru prodaje igralca v naslednjih dveh letih pripade 50 odstotkov odškodnine.

Jović je sicer za kraljevi klub nastopil na 36 tekmah in zanj dosegel tri zadetke, minulo sezono pa je kot posojen nogometaš nastopal prav za svoj nekdanji klub iz Frankfurta.