Novo razpotje za Primorca, ki je postal ciprski prvak

Nogomet 17. Maj 202217:00 > 17:20
Delite:
Luka Štor je na Cipru postal prvak, a poleti zagotovo odhaja. FOTO: Guliverimages.

Luka Štor, ki je v slovenski ligi v dresu Aluminija nase opozoril že kot zelo mlad, je na Cipru postal državni prvak. Toda sezona 2021/22 zanj ni bila najboljša, tudi prihodnost pa je negotova. Pogodbo z nekdanjim velikanom nemškega nogometa Dynamom Dresdnom, ki pa se zdaj seli med drugo in tretjo ligo, še ima, a v Nemčiji najverjetneje ne bo ostal. Se bo vrnil v Slovenijo?

Na Cipru je državni prvak postal Apollon Limassol, ki je tako naslov, četrtega v zgodovini kluba, osvojil prvič po dolgih 16 letih čakanja. V ekipi novega ciprskega prvaka je bil tudi slovenski nogometaš.

“V mestu je norišnica, ljudje so neverjetno veseli. Uradne proslave sicer še ni bilo, na sporedu bo v soboto, ampak je bilo že do zdaj zelo veselo. Na Cipru so ljudje res nori na nogomet. Tega, o čemer so mi pred prihodom sem govorili tudi drugi, a jim nisem najbolj verjel, nisem doživel še nikjer,” je povedal Luka Štor, ki pa prav veliko za Apollon v tej sezoni ni igral.

“Ko sem prišel – zgodilo se je šele avgusta, tako da sem začetek malo zamujal -, sem na igrišče najprej vstopal s klopi, potem pa sem začel igrati v začetni enajsterici. Igral sem dobro, ampak sem si tik pred koncem prvega dela sezone poškodoval dlan, zdrobil sem si členke. Na začetku priprav na drug del sezone je postalo jasno, da bo potrebna operacija, tako da me mesec in pol ni bilo zraven. Potem sem pristal na stranskem tiru in nisem več igral,” je povedal primorski napadalec, ki je v tej sezoni odigral le osem tekem. Dosegel je dva gola in vpisal asistenco.

Slovenci bomo dobili tudi pokalnega prvaka

V prvi ciprski ligi imamo Slovenci v tej sezoni sicer še šest nogometašev. Kenan Bajrić igra za Pafos, Tim Matavž za Omonio Nikozijo, pri Anorthosisu sta Denis Popović in Blaž Vrhovec, Amadej Maroša igra za Ael Limassol, pri Paeeku pa je Marko Nunić.

Donedavnega sta bila na Cipru tudi dva slovenska trenerja, toda Darko Milanič je pred kratkim pri Pafosu prejel odpoved. Še vedno je tam Andrej Razdrh, ki je s Paeekom pred izpadom v drugo ligo, a se je senzacionalno uvrstil v finale pokala.

V tem se bo prihodnji teden za lovoriko pomeril z Matavževo Omonio. Slovenci bomo na Cipru v tej sezoni torej zagotovo imeli tako državnega kot pokalnega prvaka.

Dve leti v majici nemškega velikana

Jasno je, da na Cipru ne bo ostal. Poleti se, vsaj v teoriji, vrača v Dresden, ki pa ga po 16. mestu v drugoligaškem tekmovanju čaka play-off za obstanek proti še enemu nekdanjemu velikanu nemškega nogometa Kaiserslauternu.

“Težko bo, upam pa, da obstanemo,” pravi nekdanji mladi slovenski reprezentant, ki je v mlajših selekcijah igral za Maribor, pri katerem pa med člani priložnosti ni dobil.

Veselje v majici Dynama po golu v mreži berlinske Herthe. FOTO: Guliverimages.

Ne ravno tako, kot si je želel, pa se je razpletla tudi njegova zgodba pri Dynamu. “Pred tremi leti sem imel na mizi kar nekaj ponudb, a sem mislil, da bi mi najbolj ustrezala druga nemška liga. Želel me je tudi trener. Na začetku je bilo vse super, igral sem in šlo mi je dobro. Potem je ekipa padla v krizo, menjal se je trener in pripeljal nove igralce, menjal pa tudi sistem igre. Nov sistem mi ni bil pisan na kožo. Pozneje je prišla še korona, v času pandemije je bilo vse zelo čudno, v prejšnji sezoni pa sem bil veliko poškodovan. Dvakrat sem si strgal vezi v gležnju,” je svojo dveletno nemško epizodo opisal Štor, ki prihaja iz Velikih Žabelj pri Ajdovščini.

V drugoligaški sezoni 2019/20 je za Dynamo odigral 12 tekem in dosegel en gol, z ekipo pa izpadel iz lige. V tretjeligaški sezoni 2020/21 je v 16 nastopih zmogel en gol, po koncu sezone pa odšel na Ciper.

“Zaželel sem si nečesa novega, zato sem tudi vztrajal pri tem, da odidem drugam. Sprva me niso pustili oditi, potem pa le popustili, a malce pozno, tako da sem se novemu klubu priključil z zamudo. Pogodbo z njimi imam še za eno leto, a sem načeloma dogovorjen, da ob ponudbi lahko odidem. Bom še naprej član Dynama? Če bodo obstali v drugi ligi, mogoče. Če ne, potem pa zagotovo ne,” s Cipra, kjer čaka na konec sezone, sporoča Štor, ki se bo poleti očitno spet selil.

V prvi slovenski ligi je kot član Aluminija debitiral z 19 leti.

Se lahko zgodi, da se vrne v Slovenijo?

Kam? “Z menedžerjem iščeva rešitve. Najbolj pomembno bo, da odidem nekam, kjer bom igral. Potrebujem 25, 30 tekem rednega igranja. Z zdravjem imam zdaj srečo, že dolgo nisem bil poškodovan. Star sem 23 let, hočem spet začutiti nogomet. Če ne bo poškodb in bom igral, bom zagotovo zabijal gole. Samo potrebujem čas, da vrnem samozavest. Potem lahko naredim velik preskok,” se je razgovoril napadalec, ki je kot mlad obetal zelo veliko.

Kot član Maribora je bil prvi strelec kadetske in drugi strelec mladinske lige. Kot zelo mlad je z Aluminijem debitiral tudi v prvi slovenski ligi. Se lahko zgodi, da se bo poleti vrnil nazaj?

“Tudi to je možno. Če bo šlo za ponudbo, ki bo zanimiva, zakaj pa ne. V vsakem primeru želim nekam, kjer bom lahko naredil preskok. Raje v tujino, ampak tudi Slovenija zagotovo pride v poštev. Ne bom pa silil nikamor. Enoletno pogodbo z Dynamom še imam,” je za konec povedal Štor, ki je v prvi slovenski ligi v 36 nastopih do zdaj dosegel devet golov.

Komentari

Vaš komentar