Mandarićeva zgodba dobiva epilog

Nogomet 1. Okt 202115:07 > 15:21 0 komentarjev

Če je še do danes zjutraj slovenska nogometna javnost zaradi minulih neuspešnih prodaj ljubljanske Olimpije dvomila o tem, da bo klub dejansko dobil nove lastnike, so danes nemški investitorji svoje napovedi podkrepili tudi s tistim, kar je najpomembnejše - denarjem. Klub je potrdil, da prodaja kluba teče po načrtih.

Nasvidenje, Milan Mandarić. Dobrodošel, Adam Delius. Nemško investicijsko podjetje Revisore Sportmanagement je danes odkupilo 74 % lastniški delež ljubljanske Olimpije, ki je bil doslej v rokah Milana Mandarića. To je uradno potrdil tudi odvetnik Blaž Tomažin Bolcar, ki je vodil pravniško plat predaje oblasti v ljubljanskem prvoligašu. 26 % lastnik kluba ostaja društvo, ki pa bo kmalu spremenilo vodstveno strukturo.

Na vse bolj oprijemljiva namigovanja o tem, da je posel sklenjen, se je odzval tudi Milan Mandarić: “Postopek prodaje kluba teče po dogovorjenih načrtih in rokih. Kupec je do sedaj pokazal maksimalno resnost v svoji nameri, da prevzame klub. Pričakujem, da bomo sredi oktobra, takoj po moji vrnitvi iz ZDA, izvedli skupščino, na kateri bomo formalno potrdili zaključek tega posla.”

5.000.000 evrov naj bi bil “težak” nemški prevzem Olimpije. Vseh finančnih podrobnosti posla sicer verjetno ne bomo nikoli izvedeli. Glede na to, da o Adamu Deliusu in njegovih sodelavcih ne vemo prav veliko, je tudi težko napovedovati, kakšna bo prihodnost kluba. Novega predsednika kluba bo v vsakem primeru morala, kot je v kratki izjavi za javnost napovedal tudi Milan Mandarić, potrditi še skupščina članov kluba.

Kdo je Adam Delius?

O 64-letnemu nemškemu poslovnežu ni znano prav veliko. Uradno je lastnik nepremičninskega podjetja Delius Immobilien, športne posle pa izvaja preko investicijskega podjetja Revisore Sportmanagement, ki je bilo ustanovljeno leta 2017. Delius ima sicer v lasti še več manjših podjetij, a je njihov promet na letni ravni zanemarljiv. Še pred dnevi je o Mandariču za Delo razmišljal takole: »Gospod Mandarić je vsekakor lahko vodil podjetje ali klub pred 20 leti, a njegovo vedenje kaže, da se njegova pot na tem področju že končala, tako v mislih kot v telesu in denarnici.«

Za športni del bo, če ne bo kakšnih novih velikih presenečenj, znova skrbel Mladen Rudonja. Nejasna je usoda Sava Miloševića. Nemški lastniki so sicer napovedali, da bodo po reprezentančnem premoru sklicali tiskovno konferenco, na kateri bodo predstavili načrte za prihodnost ljubljanske Olimpije. Se že veselimo …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!