Maradonov “božji” dres prodan za vrtoglavo vsoto

FIFA Svetovno Prvenstvo 4. Maj. 202218:13 > 19:32
Delite:
Foto: guliverimage

Dražba za dres Diega Maradone, v katerem je dosegel znameniti zadetek z roko na svetovnem prvenstvu leta 1986, je končana. Dres je bil prodan za 8,8 milijona evrov.

Dva tedna po začetku je dražba za Maradonov dres zaključena. Vsota se je na koncu vstavila pri 8,8 milijona evrov (7 milijonov funtov). Gre za rekorden izkupiček, kar se dražb podobnih predmetov tiče.

Dres je Maradona nosil na svetovnem prvenstvu leta 1986 v Mehiki, na tekmi proti Angliji v četrtfinalu, ko je poskrbel za enega najbolj legendarnih nogometnih trenutkov. V 51. minuti je žoga po slabem posredovanju enega od angleških branilcev letela visoko v kazenski prostor, kjer sta zanjo skočila Maradona in angleški vratar Peter Shilton. Argentinec je Angleža “preskočil” in se vpisal v zgodovino. Maradona je kasneje dejal, da je žogo v mrežo poslala “božja roka”. Tekma se je končala z rezultatom 2:1, Argentina pa se je uvrstila v polfinale tekmovanja.

Maradona si je dres po tekmi zamenjal z nekdanjim nogometašem Nottingham Foresta Stevom Hodgeom. Slednji je legendarni kos športnih oblačil 22. aprila dal na dražbo, na koncu pa je presegel ocenjeno vrednost med 4 in 6 milijoni funtov.

Argentinec, ki je novembra 2020 pri 60 letih umrl zaradi srčnega infarkta, je z domovino leta 1986 osvojil svetovni naslov, potem ko je v finalu s 3:2 odpravila Zahodno Nemčijo.

Komentari

Vaš komentar