Maribor ostal brez okrepitve, Šturm prvič v tujino

Nogomet 27. Maj 20228:20 > 9:03 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Letošnja sezona Prve lige Telemach je za večino klubov končana, nogometaši so na zasluženih počitnicah, v klubskih pisarnah pa je še kako živahno. Okrepitve za prihajajočo sezono iščejo tudi v Mariboru, kjer so v svoje vrste že zvabili Marka Zalokarja, ostali pa brez njegovega nekdanjega soigralca Klemna Šturma.

Šporni direktor Maribora Marko Šuler je še pred dnevi bočnega branilca Mure Klemna Šturma ocenjeval kot zelo resno prestopno tarčo vijolic. Ni manjkalo tistih, ki so bili mnenja, da je potrditev prestopa le še formalnost. A s selitvijo nekdanjega nogometaša Triglava in Krškega v Ljudski vrt ne bo nič. 27-letnik se namreč prvič v svoji karieri odpravlja na tuje in je bil že predstavljen kot nova okrepitev izraelskega prvoligaša Hapoela Hadere.

Gre za klub, ki je letošnjo sezono izraelskega prvenstva končal na 8. mestu, leta 2017 pa se je med elito vrnil po kar 40 letih igranja v nižjih rangih. Šturm bo prvi Slovenec, ki bo oblekel dres Hapoela Hadere, je pa v tem klubu v sezoni 2020/2021 igral Rodrigue Bongongui, ki je bil v letošnji sezoni član sežanskega Tabora.