Maribor potrdil okrepitev, ki pa ni zadnja

Nogomet 25. Jul 202210:16 > 11:05
Delite:
Vladan Vidaković. Foto: NK Maribor

Slovenski nogometni prvaki so tudi uradno naznanili novo okrepitev. Dres Maribora bo v prihodnje nosil Vladan Vidaković.

Nogometaši Maribora so se danes dopoldne podali na novo evropsko pot. Z letališča Edvarda Rusjana so poleteli proti Tiraspolu, kjer jih v torek (19.00) v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov čaka Šerif (prva tekma 0:0). Med potniki je bil tudi 23-letni srbski defenzivni vezist  Vladan Vidaković, ki pa v Moldaviji še ne bo igral. Vseeno so pri NK Marbor potrdili, da je dosedanji nogometaš Spartaka z Subotice novi član slovenskih prvakov. Da v Maribor prihaja kot menjava za Antoinea Makoumbouja, smo napovedali že pretekli teden. S tem pa mariborskih aktivnosti na poletni tržnici še ni konec. Naslednjo potezo narekuje zdravstveno stanje v Ljudskem vrtu. Trener Radovan Karanović je namreč za daljše obdobje ostal brez izkušenega branilca Martina Milca.

Pogodba je veljavna do poletja 2025, Vidaković bo imel pravico nastopa od naslednjega konca tedna. “Vladan je fant s potencialom, ki tudi značajsko ustreza naši zgodbi. Dogovor je sklenjen ob finančnem nadomestilu, s plačano minimalno odškodnino in na način, ki je zadovoljil vse strani. Vemo, kaj nas še čaka v nadaljevanju sezone. Vladan združuje značilnosti, ki smo jih iskali in šlo je za priložnost, ki jo je veljalo izkoristiti. Potrebujemo širši kader, da smo lahko konkurenčni. V Moldaviji seveda še ne more igrati, bo pa z nami od naslednjega kvalifikacijskega kroga,” je ob podpisu pogodbe v uradni izjavi dejal  športni direktor NK Maribor Marko Šuler.

Komentari

Vaš komentar