Mariborska vratarska uganka, kdo bo branil proti Gorici?

Nogomet 30. Sep 202215:20 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Med reprezentančnim premorom v nogometnem Mariboru ni bilo miru. Še zdaleč ne. Glavna tema pogovorov navijačev vijolic je seveda napovedana vrnitev Josipa Iličića, nekoliko v ozadje pa so potisnjena ostala pomembna kadrovska vprašanja. Med drugim se vrača prvi vratar Ažbe Jug, a vprašanje, če bo za največje napore nared že v teh dneh, ko ima nekaj težav Menno Bergsen.

Mariborska smer nadaljevanja sezone je jasna – navzgor proti vrhu razpredelnice Prve lige Telemach. Po popolnoma ponesrečenem uvodu v sezono so vijolice pod vodstvom Damirja Krznarja na zadnjih štirih tekmah trikrat zmagale in nogometni oktober že dočakale v zgornjem delu prvenstvene lestvice.

Dodaten razlog za optimizem je hrvaški strateg že pred reprezentančnim premorom iskal v dejstvu, da se bodo ekipi na treningih kmalu pridružili novinec Ishaq Rafiu ter poškodovana branilca Martin Milec in Max Watson. Omenjena nogometaša sicer še nista povsem nared za največje napore, nigerijski krilni napadalec pa bo kandidat za prve uradne minute v vijoličastem, ko Maribor v nedeljo gostuje pri Gorici. Neuraden debi na pripravljalni tekmi proti graškemu Sturmu (1:5) bo skušal verjetno čim prej pozabiti.

Martin Milec je tudi med gostovanjem v naši oddaji Pod prečko priznal, da še ni povsem nared za tekmovalno vrnitev. Foto: Uroš Skaza

Kdo bo dobil prednost, izkušen prvoligaški vratar ali up prihodnosti?

Se pa že za nedeljsko tekmo morda obeta velika sprememba na mestu prvega vratarja vijolic. Ažbe Jug po pozdravljeni poškodbi, ki jo je vlekel še iz lanske sezone, že normalno trenira z ekipo, a po besedah trenerja Krznarja še ne bo nared za nedeljsko tekmo.

Po naših informacijah pa je lažjo poškodbo staknil tudi Menno Bergsen, ki je sicer na začetku sezone nadomeščal Ažeta Juga. Na svojo priložnost sicer tako čakata Marko Zalokar in Samo Pridgar. Poletni prišlek iz Mure je seveda precej bolj preverjena rešitev, čeprav po precej odmevni menjavi Murske Sobote za Maribor v vijoličastem še ni dobil priložnosti.

Vsega 19-letni Pridgar pa že nekaj sezon zelo intenzivno sodeluje s trenerjem vratarjev Maribora Mitjo Pirihom, a je v članski konkurenci lani nekaj izkušenj nabral le kot vratar Dravograda v 3. ligi. 192 centimetrov visoki čuvaj mreže naj bi bil velik up vijoličaste prihodnosti. Morda pa ga prva priložnost za dokazovanje v prvi ekipi štajerskega ponosa čaka prej, kot je pričakoval …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!